Butonul „secret” din interiorul avioanelor. Ce rol are, de fapt. Doar membrii echipajului știu să-l folosească

Baia avioanelor ascunde un buton pe care sunt șanse mici ca pasagerii să îl fi descoperit de unii singuri. Este cunoscut doar de către membrii echipajului și aceștia sunt singurii care știu să îl folosească. Ce rol are acesta. 

Însoțitoare de zbor / foto: Shutterstock
Însoțitoare de zbor / foto: Shutterstock

În social media a devenit viral clipul video postat de un însoțitor de zbor care explică locul unde acel buton este amplasat și rolul pe care acesta îl joacă. Cu siguranță nu te-ai fi așteptat la o astfel de explicație. 

Butonul secret din baia avionului pe care doar stewardezii îl folosesc 

Avionul se numără printre cele mai utile și mai sigure mijloace de transport, astfel că oamenii din întreaga lume îl folosesc pentru a ajunge în diverse destinații. 

Cei care călătoresc cu avionul cu siguranță au observat pe ușă un buton, însă nu l-au folosit și nici măcar nu au știut care este rolul său. În ajutorul lor a venit un însoțitor de zbor, care pe TikTok a postat un clip video prin intermediul căruia a explicat faptul că acel buton este amplasat sub semnul metalic de pe ușa băii, pe care scrie „toaletă”. 

Sub clapă se află un zăvor care, odată mutat în lateral, este capabil să rotească zăvorul, ceea ce înseamnă că poate fi deschis din exterior atunci când zăvorul este tras înăuntru.

Acest buton rareori este folosit de pasageri, întrucât în mod normal doar însoțitorii de zbor îl folosesc în situații de urgență. Mai concret, este apăsat în momentul în care există pasageri care au diverse probleme de sănătate sau când, accidental, copiii rămân blocați în el. 

Rolul acestuia este acela de a funcționa ca o măsură de siguranță în timpul zborului. Nu este recomandat ca, odată ce ai aflat de existența lui, să îl folosește dacă nu este necesar. 

De asemenea, el este folosit la fiecare aterizare a avionului, astfel încât însoțitorii de zbor să fie siguri că nu rămâne niciun pasager blocat în baie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furtuna ploaie soare canicula FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
Războinicii daci, „mai războinici decât oricare dintre oamenii care au trăit cândva” jpeg
neurochirurgul vlad ciurea jpeg
shaorma de casa jpeg
shutterstock 1893899740 jpg
Carlo Acutis jpg
SYLVESTER MOTAN jpg
padure jpg
storm 4651306 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net