Capcanele în care cad turiștii români care aleg să viziteze Italia: „Prea multe țepe”

Un număr crescut de turiști români care călătoresc în Italia se confruntă cu situații neplăcute în ceea ce privește rezervările lor de hotel. O poveste recentă a fost dezvăluită pe pagina de Facebook, Vacanțe Do It Yourself, unde un călător a relatat o experiență traumatizantă cu o rezervare făcută prin intermediul unei cunoscute platforme de rezervări.

Roma. / Foto: Shutterstock.
Roma. / Foto: Shutterstock.

Ce s-a întâmplat

Individul plănuise o ședere de patru nopți la Vittorio Il House, un hotel situat în centrul Romei, lângă celebrul Piazza Navona. Cu trei luni înainte de data sosirii, făcuse o rezervare fără opțiune de anulare gratuită și cu plata integrală în avans. Cu toate acestea, cu doar câteva zile înainte de a pleca, a primit un mesaj de la proprietarul hotelului, anulând unilateral rezervarea din motive de sănătate și anunțând că banii îi vor fi returnați în 20 de zile.

Nu este o situație singulară

Această situație nu a fost singulară, așa cum a confirmat o altă turistă care s-a confruntat cu aceeași problemă la același hotel din Roma. Ea și-a exprimat uimirea față de comportamentul ciudat al proprietarului, care, la o săptămână după ce a primit plata, a returnat integral suma, fără nicio explicație.

Din fericire, turista afectată a găsit o altă cazare, însă mulți alți călători s-au trezit în situații similare și au fost forțați să plătească sume mult mai mari pentru alte cazări din cauza creșterii prețurilor. În încercarea de a ajuta alți turiști să evite astfel de capcane, aceasta a oferit câteva sfaturi prețioase:

Cum puteți să evitați astfel de probleme

Evitați plata directă la proprietar: Plățile procesate prin intermediul platformelor de rezervări oferă o anumită securitate, deoarece există mai multe reguli și politici care pot proteja călătorii în astfel de cazuri.

Optați pentru cazări cu anulări gratuite: Dacă este posibil, alegeți opțiuni de cazare care permit anulări gratuite în caz de necesitate. Aceasta vă oferă flexibilitate în cazul în care planurile dvs. se schimbă din motive neașteptate.

Comunicați prin chat-ul platformei de rezervări: Dacă întâmpinați probleme sau aveți întrebări, folosiți funcția de chat a platformei de rezervări pentru a comunica cu proprietarii sau reprezentanții hotelului. Acest lucru creează un fir de comunicare documentat care poate fi util în cazuri de dispută.

Este important să fiți precauți și informați atunci când faceți rezervări de călătorie pentru a evita surprizele neplăcute și pentru a vă asigura că experiența dvs. de călătorie rămâne plăcută și fără stres

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net