Care este cea mai vizitată țară din lume pe timpul verii. Oriunde te-ai duce, nu te poți plictisi

Spania se află în sud-vestul Europei, ocupând Peninsula Iberică împreună cu Portugalia. Pe lângă Portugalia, Spania are granițe cu Franța și Andorra la nord, iar în sud este separată de Africa prin Strâmtoarea Gibraltar.

Barcelona este un loc superb de vacanță / foto: Pixabay
Barcelona este un loc superb de vacanță / foto: Pixabay

Spania include și mai multe insule: Insulele Baleare în estul Peninsulei și Insulele Canare la peste 1.000 de kilometri sud, în apropierea coastei africane, potrivit protv. 

De asemenea, Spania deține două orașe situate în nordul Africii, Ceuta și Melilla. Constituția din 1978 garantează autonomia diverselor naționalități și regiuni din cadrul statului spaniol, care cuprinde șaptesprezece comunități autonome.

Când să vizitezi plajele din Spania

Iulie și august sunt lunile cele mai fierbinți în Spania, cu temperaturi de vară în jur de 34°C. În această perioadă, localnicii se îndreaptă către coastă pentru brize răcoritoare și plaje întinse. Cu peste 8.000 de kilometri de coastă, Spania este una dintre cele mai populare destinații de plajă din Europa.

Indiferent dacă ajungi pe coastele Valenciei sau Malagăi, plajele strălucitoare din Barcelona sau insulele Canare, Palma sau Ibiza, te poți aștepta la mulțimi mari de turiști, prețuri ridicate la cazare și timpi de așteptare lungi pentru cină.

Pentru o vacanță mai liniștită, vizitează Spania în "sezonul scăzut" (noiembrie-februarie). Deși temperaturile pot fi reci, stațiunile de plajă închise și activitățile limitate, vei putea să te bucuri de orașele spaniole fără aglomerație.

Trei dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Spania

Spania oferă ceva pentru toată lumea, de la shopping la surfing. Oriunde mergi, vei găsi mâncare delicioasă spaniolă care să te însoțească pe tot parcursul călătoriei.

Barcelona

Barcelona este cel mai renumit oraș al Spaniei și unul dintre cele mai vizitate din zona mediteraneană.

Acesta combină istoria, arta și cultura modernă, fiind și un important centru economic și cultural european, cu o populație urbană de peste 4 milioane de locuitori.

Printre atracțiile de neratat se numără arhitectura lui Antoni Gaudí, precum Sagrada Família și Parcul Güell, străzile labirintice din Cartierul Gotic și viața vibrantă de pe La Rambla. Plaja Barceloneta oferă relaxare cu priveliști superbe, iar piețele precum La Boqueria îți permit să experimentezi mâncarea locală.

Cultură unică a regiunii Catalonia se reflectă în bucătărie, tradiții și festivaluri, cum ar fi La Merce. Viața de noapte vibrantă a orașului oferă opțiuni variate, de la baruri de tapas la cluburi.

Madrid

Madrid, capitala vibrantă a Spaniei, îmbină istoria, arta și modernitatea. Orașul găzduiește muzee renumite precum Prado, Reina Sofia și Thyssen-Bornemisza. Palatul Regal, piețele animate și localnicii care se bucură de tapas și vin completează atmosfera vibrantă a orașului.

Gran Vía, Parcul Retiro și cartierele Malasaña și Lavapiés sunt alte puncte de atracție importante. Madrid este o destinație de neratat în Europa.

Sevilia

Sevilia, bijuteria Andaluziei, atrage vizitatorii cu ritmurile sale de flamenco, arhitectura maură și istoria bogată. Printre atracțiile sale se numără Alcazarul din Sevilia, Catedrala din Sevilia și cartierul istoric Barrio Santa Cruz. Râul Guadalquivir adaugă un farmec romantic orașului, oferind plimbări cu barca și promenade.

Festivalurile locale, precum Feria de Abril și Semana Santa, subliniază rădăcinile culturale adânci ale Sevillei, oferind o experiență senzorială distinctă pentru călători.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net