Care este cel mai sănătos parizer din comerț? Dragoș Pătraru a analizat mai multe sortimente populare
Parizerul este, fără doar și poate, unul dintre cele mai cunoscute și mai populare tipuri de mezel din țara noastră. Însă, pe lângă gust, este important să ne asigurăm și că produsele pe care le cumpărăm sunt și sănătoase. Din fericire, jurnalistul Dragoș Pătraru a analizat mai multe sortimente de parizer din magazinele românești și a descoperit care este cel mai sănătos.
Mulți dintre noi consumăm parizer destul de des, iar acest produs este deja emblematic pentru țara noastră. Însă, dincolo de gustul bun pe care îl apreciază atât de multă lume, este important să fim atenți și la cât de sănătoase sunt, de fapt, aceste produse. Iar jurnalistul Dragoș Pătraru a analizat, pe canalul de YouTube „Starea Sănătății”, mai multe tipuri populare de parizer din țara noastră.
Din păcate, el a descoperit că multe dintre acestea nu sunt deloc chiar atât de sănătoase precum ar crede mulți consumatori. Însă, există și o excepție, care nu numai că are un gust delicios, dar este și foarte sănătoasă!
Parizerul este foarte popular în România
Prezentatorul de televiziune a analizat nu mai puțin de nouă tipuri de parizer, iar concluzia acestuia a fost că unul dintre ele conține ingrediente mult mai sănătoase. Mai precis, pe lista ingredientelor acestui parizer sunt menționate doar câteva ingrediente.
Este vorba despre piept de pui 81% (origine UE); slănină 14% (origine UE); apă; sare; condimente naturale și mai este menționat și faptul că nu conține nitrit de sodiu adăugat, poate conține din surse naturale. Este vorba despre parizerul Szekely – parizer secuiesc pui.
Conține ingrediente foarte sănătoase
„Așa se vând, bucăți ambalate individual. Bucata asta are 296 de grame. Avem și o mențiune. Că această firmă vinde mezeluri fără E-uri. Produs fiert, afumat cu fum natural din lemn de fag. (…) Deci nu are stabilizatori, conservanți, arome”, a spus Dragoș Pătraru, în videoclipul postat pe YouTube.
El a analizat nu mai puțin de nouă tipuri de parizer, iar după ce le-a verificat pe fiecare în parte, jurnalistul a spus că cel de la Szekely este cel mai sănătos.




































