Cât costă noua monedă de argint emisă de BNR. Mugur Isărescu: „Sperăm să se bucure de succes"

Ultima actualizare:

Finalul expoziției „Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale” a venit cu un anunț special! Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a prezentat o monedă specială, de argint, cu chipul lui Constantin Brâncuși.

Moneda are chipul lui Brâncuși
Moneda are chipul lui Brâncuși

Potrivit celor de la observatornews.ro, expoziția s-a desfășurat vreme de 4 luni, la Muzeul Naţional de Artă, din Timișoara. Iar pentru a celebra acest eveniment, cei de la BNR au emis o monedă specială, care poate fi achiziționată de către toți românii!

Se pare că au fost emise numai 5.000 de exemplare, iar pe reversul monedei se află clădirea Muzeului Naţional de Artă. Cei interesați de achiziționarea acestei monede speciale trebuie să știe că ea poate fi cumpărată numai prin sucursalele BNR din Capitală, din Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, Constanța, cât şi din Craiova. Prețul acestei monede speciale de argint este de 547,40 de lei și poate fi cumpărată începând cu data de 30 ianuarie.

Moneda specială emisă de BNR

„Am înţeles de mult că simbolurile culturale sunt esenţiale pentru încrederea românilor în ei, pentru încrederea noastră în noi înşine ca naţiune. Brâncuşi, prin puterea artei şi personalităţii sale, este o extraordinară sursă de inspiraţie, inclusiv pentru noi, chiar dacă suntem bancheri”, a declarat, conform sursei citate, Mugur Isărescu, în timpul vizitei sale la expoziție, duminică.

Guvernatorul BNR a mai vorbit și despre înclinațiile culturale ale celor de la BNR, cât și despre aprecierea acestora pentru Brâncuși.

„Am găzduit pentru 6 luni, în holul de marmură şi în muzeul învecinat din Bucureşti, Cuminţenia pământului, în speranţa că subscripţia din 2016 ar fi putut duce la achiziţia operei. O misiune care ştim acum că este eşuată, dar pentru care probabil va trebui să găsim soluţii să o reluăm.”, a precizat acesta.

Potrivit acestuia, expoziția a fost un succes total, Mugur Isărescu mulțumind celor care au transformat acest vis în realitate.

„Expoziţia este o reuşită excepţională şi o spun ca un uşor cunoscător, am rădăcinile în zona în care s-a născut şi Brâncuşi. Persoanele şi instituţiile implicate în organizare merită felicitările şi recunoştinţa noastră, a celor care am putut să ne bucurăm de această frumoasă realizare culturală”, a declarat guvernatorul BNR.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net