Ce animal are amprentele foarte asemănătoare cu ale omului. Are un aspect adorabil

S-ar putea să pară ciudat, însă știai că există un animal care are amprente aproape identice cu ale omului? Și unui specialist i-ar fi greu să facă diferența. Bineînțeles, probabil că mulți se vor gândi că este vorba despre cimpanzei, maimuțe sau gorile, însă, este vorba despre alt animal.

Animalul care are amprente aproape identice cu ale omului / foto: captură video
Animalul care are amprente aproape identice cu ale omului / foto: captură video

În lumea regnului animal sunt multe specii ciudate, altele spectaculoase, iar altele pe cale de dispariție. De altfel, există și un animal care are amprentele foarte asemănătoare cu ale omului. Specia despre care vorbim se găsește departe de România, în Australia, și este pe cale de dispariţie. Se preconizează că până în 2050 n-ar mai rămâne niciun exemplar în sălbăticie.

Este un animal cu aspect adorabil, un corp robust, cu o lungime de 60-85 centimetri, la 4-15 kilograme, fără coadă, urechi rotunjite și pufoase, și nasul în formă de lingură. Adesea, stă cățărat prin copaci și are ca mediu proprice pădurile de eucalipt. Frunzele acestui copac reprezintă mare parte din hrana zilnică.

De asemenea, poate fi considerat cel mai somnoros animal din lume, căci doarme chiar şi 22 de ore pe zi, iar atunci când este treaz nu este foarte activ. De multe ori se trezeşte doar ca să mănânce pentru a putea supravieţui. Masculii tind să atragă femelele prin pufnitui sonore și prin glandele odorizante de pe piet, cu ajutorul cărora își marchează prezența.

Totodată, este singurul dintre toate animalele marsupiale care deține amprente digitale. Alături de cimpanzei și de om, fac parte din această categorie rară a amprentelor digitale. Nu te mai ținem în suspans, în caz că nu ți-ai dat seama despre ce animal este vorba îți spunem noi: ursul koala!

Ursul koala, animalul care are amprente aproape identice cu ale omului

image

Deși este logic ca urangutanii și cimpanzeii să aibă amprente ca și noi, fiind unele dintre cele mai apropiate rude ale noastre, urșii koala sunt îndepărtați din punct de vedere evolutiv de oameni. Dar, așa cum ciudat este singurul animal căruia îi crește capul la loc, așa este și această asemănare a acestui animal adorabil cu omul.

În 1975, când polițiștii din Marea Britanie făceau o investigație a unei crime și au prelevat amprentele de la șase cimpanzei și doi urangutani, care erau adăpostiți în grădini zoologice, i s-a văzut amprenta similară cu a unui om. Câțiva ani mai târziu, în 1996, ursul koala a ajuns din nou în atenția autorităților și s-a constatat că acesta, într-adevăr, le-ar putea induce în eroare cazurile dacă răufăcătorii s-ar folosi de amprentele sale.

Poliția nu este tocmai îngrijorată de koala că ar fi jefuitori de bănci, dar este posibil ca amprentele koala să fie găsite întâmplător la locul unei crime și să fie confundate cu cele ale unui om.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
vasile banescu purtator de cuvant patriarhia romana jpeg
image
image
image
image
image
image
6 front Dacia 1 jpg
mangalia criminala jpg
lacey cea mai desteapta gaina jpg
bratari 7 chakre (1) jpg
vara caldura record 2024 jpg
Pod Giurgiu lucrari la carosabil 800x600 jpg
admitere liceu jpeg
slabire pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net