Ce este regula de somn 10-3-2-1-0 care îți aduce liniștea și sănătatea de care ai nevoie

Un somn odihnitor de noapte este nu numai cheia pentru o zi plină de energie, dar și pentru o sănătate mai bună a organismului și a minții. Specialiștii recomandă cel puțin șapte ore pe noapte de somn, dar sunt destul de puțini cei care ating aceast număr de ore de odihnă peste noapte.

femeie desteptare dimineata jpg

O regulă care capătă tot mai multă popularitate, numită 10-3-2-1-0, promite rezolvarea deplină a problemei legată de somn. Chinul insomniilor și al oboselii la trezire va dispărea.

10

10 vine de la numărul de ore pe care să le petreci fără să bei cafea înainte să te culci. De aceea, ar fi bine să te gândești de două ori dacă să mai comanzi o cafea după masa de prânz sau să bei înainte de somn un ceai care conține cofeină.

"Băuturile cu cofeină vor dispărea din sânge în circa 10 ore și atunci vor rămâne și fără efectele stimulatoare", a explicat Dr. Jess Andrade într-un clip postat pe Instagram.

3

Cu trei ore înainte de a te pune în pat ar fi bine să nu mai mănânci nimic sau să bei alcool. Mesele copioase pot crea reflux peste noapte, iar băuturile alcoolice afectează ciclul natural al somnului. Nici să te culci flămând nu este bine, așa că ai grijă să-ți monitorizezi porțiile și să controlezi când și ce mănânci la ultima masă a zilei.

2

Dacă încerci să te forțezi să adormi imediat cum pui capul pe pernă poți ajunge la anxietate și frustrare. Experții recomandă crearea unei rutine care să te relaxeze și care să îți facă mintea și corpul să cadă într-o stare naturală de liniștire, ceea ce va duce la un somn mai profund.

Dr. Andrade sfătuiește ca ultimele două ore ale serii să încerci să-ți relaxezi creierul, să scrii toate sarcinile pentru a doua zi și să dai minții un moment de respiro. Atunci nu mai este loc de teme pentru copii sau muncă pentru cei mari.

1

Experții în sănătate au stabilit că orele târzii petrecute în fața ecranelor este una dintre principalele cauze ale unui somn agitat. Astfel, ne deranjăm tiparul de somn. "Cu o oră înainte de culcare, renunță la ecrane, întrucât lumina albastră strică ciclul de somn natural al corpului", mai spune medicul din SUA.

0

Dacă urmărești tiparul prezentat, zero ar trebui să fie numărul care indică de câte ori veți apăsa butonul de amânare a alarmei de dimineață.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net