Cel mai bine ținut secret a ieșit la iveală! Care este, de fapt, averea regelui Charles al III-lea

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

O investigație recentă a jurnaliștilor de la The Guardian dezvăluie un secret bine ținut al Casei Regale britanice. Este vorba despre averea regelui Charles al III-lea.

Regele Charles are o avere impresionantă / sursa FOTO: Twitter
Regele Charles are o avere impresionantă / sursa FOTO: Twitter

Așadar, potrivit informațiilor obținute de The Guardian, Regele Charles al III-lea al Marii Britanii are o avere personală care a depășit valoarea de două miliarde de euro (1,8 miliarde de lire sterline).

La investigație a participat o echipă formată din 12 evaluatori de proprietăți, mașini și bijuterii pentru a face aceste calcule. Spre deosebire de alte țări, monarhii britanici nu sunt obligați să dea detalii despre averea lor personală.

Totodată, Palatul Buckingham a refuzat să furnizeze date despre averea regelui, transmițând că aceste informații trebuie „să rămână private, ca în cazul fiecărui individ”.

„Deși nu facem comentarii legate de afacerile personale, valorile pe care le-ați avansat sunt un amestec foarte creativ de speculații, presupuneri și inexactități”, au mai transmis reprezentanții Casei Regale.

Ce bunuri are Charles al III-lea

Totuși, The Guardian susține că a făcut un audit cu privire la bunurile deținute de regele Marii Britanii. de la mașini, proprietăți, palate, bijuterii și până la investiții.

Publicația britanică mai amintește că monarhii sunt scutiți de o taxă importantă, adică cea pe moștenire. Tocmai de aceea Charles al III-lea are un avantaj imens financiar, căpătat după moartea mamei sale.

Investigația arată că regele are 23 de mașini care sunt ținute la Palatul Buckingham și la moșia de la Sandringham, o altă proprietate a monarhului, arată investigația.

Colecția conține o serie de branduri de lux, cum ar fi Rolls-Royces, Bentley sau Jaguar și are o valoare de 7,14 milioane de euro. Totuși, nimeni nu știe care dintre acestea au fost cumpărate de Charles și care primite prin „Dreptul Coroanei”.

„Dreptul Coroanei” înseamnă că monarhii pot primi bunuri, de exemplu mașini, care oficial aparțin națiunii, însă sunt folosite de regi sau regine în numele națiunii. Și în acest caz, Casa Regală a refuzat să furnizeze date.

Cadourile primite de Casa Regală

În anul 1995, în Marea Britanie au fost dată o lege care le interzice monarhilor să păstreze cadourile primite în timpul vizitelor oficiale.

Însă până la acea dată, monarhii au acumulat cadouri care merg de la cai de cursă până la timbre și opere de artă. O iubitoare de cai, Regina Elisabeta a II-a i-a lăsat moștenire lui Charles aproximativ 70 de cai pur-sânge, a căror valoare este estimată la 30 de milioane de euro.

Se știe că Charles al III-lea a început deja să vândă din cai, la licitație, câștigând 2,6 milioane de euro. Printre caii vânduți se numără și un exemplar primit de Elisabeta a II-a de la Emirul din Dubai. 

Totodată, Casa Regală deține o colecție impresionată de timbre, începută pe vremea regelui George al V-lea. Experții în filatelie contactați de The Guardian apreciază că această colecție valorează cel puțin 113 milioane de euro.

De asemenea, din cele 400 de opere de artă care au fost expuse până acum din colecția „privată" regală, doar 60 dintre ele au fost evaluate la 27,2 milioane de euro.

Ce moșii are Charles al III-lea

Deși informația nu a fost confirmată dintr-o sursă oficială, regele Charles are mai multe palate, castele și proprietăți. Palatele Buckingham și Kensington sunt deținute de monarh în baza aceluiași „Drept al Coroanei”, adică ele sunt ale națiunii, dar sunt folosite de rege.

După moartea mamei sale, Charles a moștenit două moșii, printre care se numără printre cele mai valoroase proprietăți ale sale - cea de la Balmoral și cea de la Sandringham, care includ, pe lângă castele și păduri, terenuri agricole, fonduri de vânătoare etc, dar obțin profit și din turism. Experții contactați de The Guardian au evaluat proprietățile la 374,2 milioane de euro.

Bijuteriile Regelui Charles al III-lea

Tot după moartea mamei sale, Charles a moștenit 54 de bijuterii evaluate la 604,4 milioane de euro. Această valoare a fost calculată folosindu-se o evaluare făcută în 1989 de expertul bijutier Laurence Krashes.

Totuși la o licitație din 2006, prințesa Margareta a vândut una dintre bijuteriile regale cu o valoare de 18 ori mai mare decât cea indicată de Laurence Krashes. Pentru a oferi o estimare conservatoare cu privire la valoarea bijuteriilor în ziua de astăzi, experții au înmulțit valoarea din 1989 cu zece.

Investițiile regelui Marii Britanii

Investițiile Casei Regale sunt cel mai bine ținut secret de la Buckingham. Sursa amintită mai sus, mai scrie că în 1993, o investigație a publicației Times arăta că o companie care lucra în numele Casei Regale avea acțiuni în valoare de 48,7 milioane de euro la primele 100 de companii cu cea mai mare capitalizare de la Bursa din Londra. Jurnaliștii The Guardian spun că aceleași acțiuni ar valora în ziua de astăzi 133,8 milioane de euro.

Ducatul de Lancaster. Ca rege al Marii Britanii, Charles al III-lea a moștenit printr-o tradiție care datează din 1265 și ducatul de Lancaster. Această proprietate aduce un venit mediu anual de 22,6 milioane de euro, fiind una dintre cele mai profitabile afaceri regale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image png
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
masa de paste shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net