Ce obiecte nu ar trebui să depozitezi niciodată în baie. Ar putea prezenta riscuri pentru sănătate

În locuințele mici din punct de vedere al spațiului, orice colțișor devine util și, de cele mai multe ori, vrem să ne folosim de fiecare loc disponibil. Astfel că, majoritatea, găsim locul ideal pentru a ține anumite obiecte în baie. Totuși, potrivit specialiștilor, trebuie depozitate în cu totul alt loc. Iată ce lucruri nu au ce căuta în baie.

Ce lucruri nu trebuie să depozitezi în baie / foto: Pixabay
Ce lucruri nu trebuie să depozitezi în baie / foto: Pixabay

În general, românii obișnuiesc să depoziteze o mare parte dintre lucrurile din casă în baie, însă, potrivit experților, ele nu au ce căuta acolo. Baia este un mediu umed, iar umiditatea poate afecta negativ obiectele depozitate. Mai mult decât atât, umiditatea și căldura creează un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului. Din acest motiv, există obiecte care nu ar trebui niciodată păstrate în această încăpere.

De asemenea, specialiștii trag un semnal de alarmă și ne avertizează cu privire la pericolul la care suntem expuși atunci când folosim produsele care au fost depozitate în oscilațiile de temperatură ale băii. Așadar, în această cameră nu au ce căuta machiaje, produse cosmetice și dermatocosmetice, bijuterii, electronice și electrocasnice, aparate de ras și lamele de rezervă, medicamente și suplimente, soluții pentru curățenie semnalate special cu interzicerea depozitării în baie, prosoape și lenjerii de pat, haine.

Lucruri pe care nu ar trebui să le depozitezi în baie

Produsele cosmetice și soluțiile de curățare se numără printre cele mai scumpe produse și se pot deteriora extrem de rapid din cauza temperaturilor care fluctuează de la o oră la alta și pot fi extrem de periculoase atunci când intră în contact cu pielea după expunerea la temperaturi care le modifică textura și eficacitatea. În același timp, temperaturile prea ridicate sau prea scăzute din baie pot afecta pielea printr-o serie de reacții adverse.

Electronicele, electrocasnicele, medicamentele și suplimentele sunt, de asemenea, produse scumpe care se pot deteriora din cauza fluctuațiilor de umiditate și temperatură din baie. A lua medicamente și suplimente după ce au fost depozitate în baie este extrem de periculos, iar experții recomandă să le arunci pentru a evita problemele reale de sănătate.

Bijuteriile, aparatele de ras, lamele de rezervă, prosoapele, lenjeriile de pat și îmbrăcămintea sunt alte articole care nu ar trebui niciodată depozitate în baie. Bacteriile se pot înmulți extrem de rapid din cauza umidității și a fluctuaților de temperatură. Este important să păstrați aceste articole departe de umiditate pentru a evita infecțiile bacteriene grave ale pielii sau la nivelul întregului organism.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net