Ce trebuie să faci pentru ca o crăciuniță să înflorească pe tot parcursul anului. Secretul pe care aproape nimeni nu-l cunoaște

Cu petalele sale roșii și cu frunze verzi, nicio plantă de apartament nu este poate mai festivă decât Poinsettia. Este o plantă decorativă superbă care contribuie la crearea unei atmosfere magice de Crăciun, înflorind în zilele scurte de iarnă, doar că, atunci când nu primește îngrijire corespunzătoare, are o viață scurtă. Iată cum poți ajuta o crăciuniță să înflorească în orice perioadă a anului.

Cum ajuți o crăciuniță să înflorească pe tot parcursul anului / Foto: Arhiva Click!
Cum ajuți o crăciuniță să înflorească pe tot parcursul anului / Foto: Arhiva Click!

Cunoscută sub numele de Steaua de Crăciun, Poinsettia este sinonimă cu sezonul festiv, mai ales datorită culorilor sale, roșu și verde, cu frunzele în formă de stea, care înfloresc în decembrie și ianuarie. Florile Poisettiei sunt, de fapt, foarte mici și galbene, în mijlocul acestui buchețel de frunze colorate.

Multă lume pur și simplu aruncă planta după ce nu mai este decorativă, sau, datorită șocului termic, își pierde din frunze, rămâne aproape desfrunzită, iar majoritatea sunt de părere că nu mai există salvare pentru ea. Puțini sunt cei care știu că, de fapt, Poisettia este extrem de rezistentă și foarte ușor de îngrijit. Așadar, pentru a menține această plantă înfloritoare pe tot parcursul anului, este esențial să știi cum să ai grijă de ea.  

Cum ajuți crăciunița să înflorească în orice perioadă a anului

Dacă ești atent cu ea, o poți păstra în casă, an după an, ea devenind mai bogată și mai spectaculoasă. Poinsettiei îi place căldura și sub nicio formă temperaturile sub 10 grade. Și, deși înflorește în zilele scurte de iarnă, cultivatorii pasionați le pot determina să înflorească în orice perioadă a anului. Cum? Simplu, prin manipularea iluminatului.

Tot ce trebuie să faci este să acoperi planta cu o pungă neagră sau cu o găleată, pentru a obtura complet lumina, timp de 14 ore/zi, iar restul de 10 ore/zi se expune la lumină. Astfel, în orice perioadă a anului, cu acest mic truc, îți poți admira crăciunița.

De asemenea, pentru a înflori din nou în perioada sărbătorilor de iarna, în perioasa 20 septembrie - 1 decembrie, ține Poisettia la o fereastră luminată, între orele 8.00 și 17.00. În acest inteval, acoperă planta cu o pungă de hârtie maron, cu o cutie de carton, sau orice obiect care să nu permită accesul razelor de lumina. Poinsettia trebuie să stea în întuneric beznă în acel interval, dar fără ca frunzele să îi fie atinse. Lăsați-i spațiu să respire.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Kate Middleton, soţia prinţului William, a născut un băieţel jpeg
trei pisici 1wxl jpeg
Mic dejun sanatos - alimentatie sanatoasa - manacare - ou- iaurt-ovaz-fructe de padure FOTO Shutterstock
cristo velato sansevero napoli jpg
otravita jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
pipe jpg
Obezitate FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net