Cea mai ciudată ciupercă din lume. Arată ca un organ genital și oamenii se feresc de ea

Tulpina de ciuperci Penis Envy este una care este învăluită în mister. Este cunoscută ca fiind una dintre cele mai puternice tulpini din genul Psilocybe cubensis, însă și datorită formei sale asemănătoare cu organul genital masculin. Este o ciupercă comestibilă, dar halucinogenă, fiind considerată cu până la 50% mai puternică decât cele normale.

Cea mai ciudată ciupercă din lume / Foto: Freepik
Cea mai ciudată ciupercă din lume / Foto: Freepik

Se numește ciuperca Penis Envy datorită formei sale asemănătoare organului genital masculin. Această ciupercă este diferită de alte tulpini, deoarece este mai chimică decât tulpinile obișnuite de ciuperci, fiind considerată cu până la 50% mai halucinogenă decât cele normale. Atunci când ingerați o ciupercă Penis Envy, este recomandat, în general, să consumați doar aproximativ 70% din dimensiunea originală pe care ați consuma-o dintr-una normală.

Despre ciuperca Penis Envy

Ciupercile Penis Envy provin din familia ciupercilor Psilocybe cubensis. Sunt o tulpină de ciuperci „magice” (halucinogene). Este un soi unic care are o istorie interesantă și cel mai probabil nu mai crește în sălbăticie. Ea a fost crescută artificial de-a lungul multor generații. Are o rezistență mai mică la contaminare și este mai predispusă la moarte în condiții mai puțin perfecte.

Cum a ajuns soiul Penis Envy să fie descoperit este și mai mult un mister. Cel mai popular zvon pare să fie în jurul faimosului etnobotanist Terence McKenna. Legenda spune că un ghid indigen l-a condus la un petic enorm de ciuperci într-una din expedițiile sale în pădurea tropicală amazoniană.

Următoarea fărâmă de zvon pe care ne putem baza este următoarea: faimosul micolog Steven Pollock primește o mostră de spori de la McKenna. Pollock a continuat să cultive sporii și să cerceteze proprietățile ciupercilor. După ani de propagare și selecție genetică, el a ajuns la o varietate pe care o cunoaștem acum sub numele de Penis Envy.

Aici, ca și începutul, povestea devine din nou tulbure, deoarece acesta s-a implicat în diverse acțiuni legale și ilegale care au dus în cele din urmă la moartea sa. A fost ucis în circumstanțe extrem de suspecte. În anii care au urmat, această tragedie nu a făcut decât să sporească misterul și zvonurile care înconjoară ciuperca Penis Envy. Nu este clar nici dacă varianta Penis Envy pe care o cunoaștem astăzi a fost aceeași pe care Pollock a dezvoltat-o. Dar este cu siguranță interesant faptul că una dintre cele mai puternice ciuperci halucinogene provine dintr-o poveste care este la fel de mult învăluită în mister.

Ce le face diferite de alte tulpini de ciuperci?

O diferență evidentă între ciupercile Penis Envy și alte tulpini de ciuperci este în dificultatea lor de a cultiva. Penis Envy necesită îngrijire specializată și condiții diferite de mediu. Ele provoacă halucinații puternice, ceea ce le face să fie atât de dorite de unii oameni.

Deoarece aceste ciuperci sunt atât de greu de cultivat și chiar mai greu de găsit, ciupercile Penis Envy sunt scumpe. Reproducerea lor și crearea unei alte generații este adesea cea mai mare provocare – o altă diferență față de alte tulpini de ciuperci care se reproduc în mod constant.

În timp ce fiecare ciupercă este specială și unică, ciupercile Penis Envy sunt deosebit de groase și cărnoase. Pe lânga forma sa, ciupercile Penis Envy sunt, de asemenea, mai scurte decât majoritatea ciupercilor atunci când sunt complet crescute. Dar, deoarece sunt mai cărnoase, este recomandat să mâncați o cantitate mai mică decât de obicei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net