Cea mai veche companie din lume are aproape 1500 de ani!

Ultima actualizare:

Inedit! Fondată în anul 578, compania de construcții Kongo Gumi din Japonia este recunoscută drept cea mai veche companie din lume, relatează Oddity Central. Mii de firme sunt fondate și lichidate zilnic pe tot globul, dintre care multe funcționează doar de câțiva ani, poate chiar luni.

Membri ai companiei Kongo Gumi
Kongo Gumi a fost fondată în 578 (Foto: Wikipedia)

Kongo Gumi funcționează de 1446 de ani

Cele mai valoroase din lume există de câteva decenii și odată cu tehnologia care schimbă peisajul afacerilor la viteze vertiginoase, cine știe cât timp vor mai sta în picioare. Fondată în secolul al VI-lea de un tâmplar coreean specializat în construcția de temple budiste, compania japoneză de construcții funcționează de 1446 de ani.

Potrivit lui Hidekazu Sone, profesor al Universității de Artă și Cultură din Shizuoka, Kongo Gumi datorează această longevitate priceperii meșterilor săi și capacității de management a liderilor săi.

În cea mai mare parte a istoriei sale, Kongo Gumi a fost condusă de 40 de generații de descendenți Kongo, dar Hidekazu Sone susține că familia nu a permis niciodată ca tradiția să strice compania. În perioada Edo (1603 – 1868), Kongo Gumi a avut concurență serioasă din partea altor grupuri de dulgheri, așa că pentru a asigura supraviețuirea afacerii de familie, a selectat doar lideri cu abilitățile necesare de tâmplărie pentru a inspira angajații și bune abilități de conducere.

A trecut prin probleme financiare

Mai mult, documentele istorice arată că familia Kongo nu și-a pus întotdeauna primul născut la conducerea companiei de construcții, dacă acesta nu demonstra că are calitățile cerute. De asemenea, nu s-a ferit să înlocuiască liderii dacă aceștia nu și-au manifestat un angajament față de poziția lor. Când familia nu avea moștenitori bărbați, s-a asigurat ca fiicele să se căsătorească cu mari dulgheri și lideri pentru binele companiei.

Kongo Gumi s-a confruntat cu multe provocări de-a lungul existenței sale, unele dintre cele mai notabile fiind Criza economică Showa din anii 1920, când Kongo Haruichi, al 37-lea lider al companiei, s-a sincuis din cauza problemelor financiare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
livada de smochini buzau jpg
hipopotam jpg
1 corbii de piatra jpg jpeg
carte pixabay jpg
FotoJet (3) jpg
iasi 4023664 1280 jpg
front dubai 2 jpg
FotoJet (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net