Cel mai bogat sportiv din toate timpurile. A fost extrem de apreciat în Antichitate

Dacă ar fi să ne întrebăm cine este cel mai bogat sportiv din istorie, probabil că în minte ne-ar veni nume precum Michael Jordan, Michael Schumacher, sau chiar Cristiano Ronaldo, ori Messi. Și totuși, clasamentul se bazează pe sportivi din epoca modernă, astfel că istoricii au scos în evidență faptul că topul este greșit. De fapt, cel mai bine plătit și bogat sportiv care a existat vreodată a fost Gaius Appuleius Diocles.

Gaius Appuleius Diocles, cel mai bogat sportiv din istorie / foto: Captură video
Gaius Appuleius Diocles, cel mai bogat sportiv din istorie / foto: Captură video

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, LeBron James și mulți alți sportivi primesc salarii uriașe, iar lui Kylian Mbappé i s-a oferit un miliard de dolari doar pentru a veni în Arabia Saudită. Pare greu de crezut, însă atletul care a reușit să strângă o avere impresionantă își are, de fapt, rădăcinile în Roma Antică. Numele lui era Gaius Appuleius Diocles și este cel mai bogat sportiv din istorie.

Potrivit istoricului Peter Struck, de la Universitatea din Pennsylvania, a fost unul dintre cei mai apreciați sportivi din Antichitate, iar averea acumulată de Gaius Appuleius Diocles ar fi de 35.863.120 de sesterți, 15 miliarde de dolari în banii de astăzi.

Suma se regăseşte pe o inscripţie ridicată de ceilalţi vizitii ai Romei Antice în anul 146, care îi marchează şi retragerea din activitate la vârsta de „42 de ani, 7 luni şi 23 de zile” şi îl numeşte „campionul tuturor vizitiilor”.

A câștigat la evenimente unde erau puse în joc sume mari de bani

El era un sportiv care concura în cursele cu care, care datează din secolul al IV-lea î.Hr. și a fost cel mai popular sport din Imperiul Roman. Cel mai de succes vizitiu din Roma Antică, Gaius, a devenit cel mai bogat dintre toți, deoarece a participat și a câștigat la evenimente unde erau puse în joc sume mari de bani.

Pe Circus Maximus, locul de desfăşurare a curselor la Roma, se adunau 250.000 de spectatori, mai mulţi chiar decât la luptele cu gladiatori de la Colosseum. Pe lângă faptul că a câștigat curse, el a fost extrem de carismatic, iar publicul l-a adorat.

Gaius Appuleius Diocles s-a născut în jurul anului 104 în provincia Lusitania (Portugalia de azi), care avea o mare tradiție ecvestră și unde erau crescuți cei mai rapizi cai ai vremii. Deși nu se știu multe despre copilăria lui, se crede că a fost crescut și antrenat să devină sportiv încă de la o vârstă fragedă. A ajuns la Roma și a început să concureze la vârsta de 18 ani, potrivit nbcnews.com.

În prezent, este amintit ca un simbol al Romei Antice și ca unul dintre cei mai mari sportivi din istorie. Moștenirea sa continuă să inspire sportivii din întreaga lume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
costel corduneanu jpg
azienda agricola 1200 690x362 jpg
gradina jpg
Krystyna Skarbek jpg
daci romani jpg
a82e43f1 1ab0 4e3a 9d51 cce0fc6e21b7 jpg
casa franta 1 euro facebook jpg
Lukasz Szpunar jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net