Cel mai frumos sat din lume are doar 290 de locuitori. Unde se află destinația de vis

Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai frumoase sate, este și cel mai bun sat turistic din lume, așa cum a fost desemnat de Organizația Mondială a Turismului (UNWTO). Este vizitat în fiecare an de milioane de turiști din întreaga lume și are doar 290 de locuitori.

Este unul dintre cele mai frumoase sate și cel mai bun sat turistic din lume / Foto: Shutterstock
Este unul dintre cele mai frumoase sate și cel mai bun sat turistic din lume / Foto: Shutterstock

Organizația Mondială a Turismului (UNWTO) a mai venit cu o veste bună legată de Spania, și anume, unul dintre multiplele sale sate turistice, a fost desemnat cel mai frumos sat din lume. Puteți ghici despre ce sat este vorba? Alquézar este numele satului, care este o destinație de vacanță perfectă, situat în provincia Huesca, în nordul țării, amplasat într-o zonă deluroasă.

Interesant este faptul că, această localitate are doar 290 de locuitori, care au fost extrem de încântați de această recunoaștere internațională. Aerul de aici este curat și peisajele sunt spectaculoase, iar vestea bună este că nu mulți știu de el, prin urmare, poți avea parte de o vacanță în care să te relaxezi în liniște.

A fost în competiție cu alte 136 de destinații turistice

Primarul Mariano Altemir mărturisea că este foarte fericit pentru decizia de alegere a satului în fruntea destinațiilor turistice pentru că acest lucru nu face decât să „răsplătească eforturile multor oameni într-un loc care era sortit să dispară și se credea că nu are viitor”. Potrivit celor spuse de acesta, cu un angajament din partea tuturor locuitorilor și a administrațiilor regionale, provinciale și regionale „am obținut recunoașterea internațională”.

Organizația Mondială a Turismului a realizat acest concurs în 2022, pentru a recunoaște orașele care sunt un exemplu al turismului rural și arată că nu este nevoie de mulți oameni pentru ca un loc să se facă cunoscut rapid. De asemenea, satul Alquézar a reușit să câștige fiind în competiție cu alte 136 de destinații turistice unice din toată lumea.

De asemenea, turismul este motorul de dezvoltare din Alquézar și odată cu punerea lui în funcțiune cu adevărat, ar fi create locuri de muncă și ar fi promovate valorile culturale spaniole.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
mario ilie roman uk jpg
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net