Cel mai scurt test de inteligență din lume, care îți arată dacă ești un geniu. Tu știi să răspunzi la aceste 3 întrebări?

Testul de Reflexie Cognitivă (TRC), cunoscut și ca cel mai scurt test de inteligență din lume, susține că este nevoie doar de trei întrebări pentru a determina dacă ești un geniu, așadar, ești pregătit să îți verifici inteligența? Tot ce trebuie să faci, pentru a descoperi dacă te numeri printre cei mai inteligenți oameni, este să fii atent și să răspunzi corect la aceste trei întrebări. 

3 întrebări care îți arată dacă ești un geniu / Foto: Freepik
3 întrebări care îți arată dacă ești un geniu / Foto: Freepik

Testul de Reflexie Cognitivă (TRC) a fost rezolvat de doar 17% dintre oameni, în ciuda faptului că este cunoscut ca cel mai scurt test de inteligență din lume, nu este și cel mai ușor pentru unii. Așadar, dezvoltat de către psihologul de la Princeton, Shane Frederick, în anul 2005, acest test are doar trei întrebări care evaluează capacitatea ta de a procesa informația în mod lent și rațional, fără să tragi concluzii pripite. Deci, nu te grăbi și fii atent înainte ca intuiția să te împingă către un răspuns.

Cele 3 întrebări

1. O minge de baseball și o bâtă costă în total 1,10 euro. Măciuca costă cu 1 euro mai mult decât mingea. Cât costă mingea?

2. Dacă 5 mașini fac 5 piese în 5 minute, cât timp le-ar lua la 100 de mașini să facă 100 de piese?

3. Pe un lac cresc nuferi. În fiecare zi, suprafața acoperită de nuferi se dublează. Dacă vor acoperi întregul lac în 48 de zile, câte zile vor trece până când vor acoperi jumătate din lac?

Probabil că mulți vor spune că: mingea costă 10 cenți, vor fi nevoie de 100 de minute, iar la ultima că vor fi necesare 24 de zile, însă, aceste răspunsuri sunt incorecte. Înainte de a citi răspunsurile corecte, mai gândește-te o dată și analizează informațiile cu atenție.

Răspunsurile corecte

1. Mingea nu costă 10 cenți, ci 5. De ce? Ei bine, dacă o bâtă costă cu 1 euro mai mult decât o minge, este ușor să presupui că mingea costă 10 cenți, însă, asta ar însemna că bâta costă 1 euro și 10 cenți. Așadar, pentru ca suma să fie de 1 euro și 10 cenți, mingea trebuie să coste 5 cenți, iar bâta 1 euro și 5 cenți.

2. O sută de mașini vor avea nevoie de 5 minute pentru a produce o sută de piese. Cum? Dacă cinci mașini pot produce 5 piese în 5 minute, înseamnă că o singură mașină va produce o singură piesă chiar și în 5 minute. Cu alte cuvinte, o sută de mașini vor produce o sută de piese în 5 minute.

3. Deoarece lățimea nuferilor se dublează în fiecare zi, va dura 47 de zile pentru ca aceștia să acopere jumătate din lac. Înainte cu o zi de a acoperi întregul lac, vor fi la jumătatea dimensiunii finale.

Acest test arată că, în ciuda faptului că uneori răspunsurile sunt aparent simple, ele pot fi și înșelătoare. Așadar, atunci când te confrunți cu astfel de întrebări, acordă-ți timp de gândire și analizează informațiile cu atenție, înainte de a oferi un răspuns. Poate că vei descoperi că procesul de gândire rațională și deliberată te poate ajuta să obții rezultate remarcabile, potrivit ProTV.ro.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net