Cele 5 alimente pe care niciun nutriționist nu le-ar mânca. Unul dintre ele e consumat aproape zilnic de toți românii

Descoperirile recente ale lui Bill Marler, un avocat din Washington, SUA, specializat în studierea îmbolnăvirilor cauzate de alimentație, au scos în evidență câteva alimente pe care niciun nutriționist nu le-ar mânca niciodată. Printre acestea, unele sunt consumate zilnic de români, fără a ști riscurile la care se expun.

Alimente nocive. / Foto: Shutterstock.
Alimente nocive. / Foto: Shutterstock.

1. Scoici crude și pericolul ascuns

Bill Marler a raportat că în ultimii cinci ani a constatat un număr semnificativ mai mare de cazuri de îmbolnăviri cauzate de consumul de scoici crude, comparativ cu ultimele două decenii. Aceasta a condus la plasarea scoicilor crude în topul alimentelor pe care niciun nutriționist nu le-ar consuma. Se pare că apele calde sunt vinovate de răspândirea bacteriilor precum E. coli și Salmonella în aceste delicatese marine.

2. Fructe sau Legume tăiate în bucăți

Produsele tăiate în bucăți și expuse la vânzare în magazine sunt o altă sursă de îngrijorare pentru nutriționiști. Cu cât hrana este mai procesată, cu atât crește riscul de contaminare. De aceea, Bill Marler evită categoric aceste alimente, descriindu-le ca pe un potențial pericol pentru sănătate.

3. Semințe Germinate: mici, dar periculoase

Deși aparent inofensive, semințele germinate pot provoca tulburări digestive serioase. În ultimii 20 de ani, au fost înregistrate 30 de focare de infecții cu Salmonella și E. coli asociate cu consumul de semințe germinate. Explicația stă în faptul că mediul cald și umed în care sunt activate semințele poate favoriza dezvoltarea bacteriilor dăunătoare.

4. Carnea făcută în sânge

Un alt aliment care trebuie evitat este carnea făcută în sânge. Deși unii consumatori pot aprecia preparatele puțin mai rare, nutriționiștii avertizează că carnea insuficient gătită poate fi o sursă de bacterii și paraziți.

5. Lapte

Și laptele, un aliment consumat aproape zilnic de români este inclus pe lista neagră a nutriționiștilor. Nutriționiștii recomandă precauție.

Atenție la alegerile alimentare

Descoperirile lui Bill Marler arată că, în ciuda aspectului apetisant sau a popularității unor alimente, anumite opțiuni pot ascunde riscuri semnificative pentru sănătatea noastră. Nutriționiștii sfătuiesc cu privire la informarea și atenția sporită asupra alegerilor alimentare, pentru a evita expunerea la riscul de toxiinfecție alimentară. Este important să fim conștienți de sursele noastre de hrană și să ne protejăm sănătatea prin alegeri alimentare informate și responsabile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net