Nu doar românii cred în ele! Cele mai bizare superstiții din întreaga lume

Superstițiile fac parte din viața noastră de când ne știm și cu siguranță ele au însoțit omenirea în vremuri atât de îndepărtate încât nici nu ni le putem imagina. Sunt transmise prin viu grai, în mare parte, și diferă de la o țară la alta.

superstiţii din popor jpeg

Au trecut cu brio testul timpului, ba chiar putem spune că superstițiile s-au adaptat noilor vremuri cu mai mare ușurință decât oamenii, căci mulți dintre noi le credem în continuare cu sfințenie. Și, onest vorbind, ar fi greu să nu, când unii le rostesc cu atât de multă convingere! De multe ori, ele nu reprezintă, de fapt, nimic. Altele, însă, au și un sâmbure de adevăr.

Vezi și: Superstițiile pe care Simona Halep le respectă cu sfințenie la fiecare turneu

Dacă suntem deja obișnuiți cu clasicele „nu duce gunoiul seara, că-ți scoți sporul din casă”, „nu te întoarce din drum”, „dacă sughiți vorbește cineva despre tine” sau „fă trei pași și scuipă-n sân” dacă ți-a tăiat calea o pisică neagră, haideți să descoperim și superstițiile altor țări. Spoiler alert: unele dintre ele sunt extrem de amuzante!

Superstiții de prin lume adunate

În India se spune că masturbarea provoacă impotența, în timp ce Japonezii cred, cu vehemență, că acest act duce la creșterea inteligenței bărbaților. Peste tot prin Europa se spune că dacă te mănâncă palma vei primi bani, în timp ce englezii cred cu tărie că la capătul fiecărui curcubeu se află o comoară îngropată. Un lucru e sigur: și noi vom primi banii în aceeași zi în care ei găsesc comoara!

Nu rata: Tradiții și obiceiuri de Sânziene. Ce să faci ca să ai noroc?

În mai multe state europene se spune că nu trebuie să te căsătorești în mai, pentru că mariajul nu va fi unul de durată și nici nu e bine să deschizi umbrela în casă, pentru că atragi ghinionul. Prin lume se crede că ziua de 13 aduce ghinion, fapt care nu a fost demonstrat științific niciodată. Dacă omori greieri riști să atragi ghinionul, dar francezii spun că dacă o broască țestoasă urinează pe tine atunci vei avea mare noroc și orice dorință ți se va îndeplini.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
mario ilie roman uk jpg
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net