Cine a fost regina cocainei. Organiza orgii șocante și și-a ucis toți soții

Griselda Blanco, cunoscută sub numele de „Regina Cocainei", a fost una dintre cele mai notorii figuri din lumea interlopă columbiană, reușind să devină un adevărat mogul al drogurilor în ciuda originilor sale umile și a dificultăților copilăriei sale.

Griselda Blanco, cunoscută sub numele de „Regina Cocainei". Foto: arhiva personală.
Griselda Blanco, cunoscută sub numele de „Regina Cocainei". Foto: arhiva personală.

Cine este Griselda Blanco

Născută în 1943 în Cartagena, Columbia, dintr-o familie săracă și instabilă, viața lui Blanco a luat o întorsătură violentă încă de la o vârstă fragedă. La 11 ani, a comis prima crimă, ucigând un băiat de aceeași vârstă pe care l-a răpit și apoi l-a împușcat mortal. Acest eveniment tragic a fost doar începutul unei cariere criminale brutale.

Blanco a devenit prostituată și hoață de buzunare la o vârstă foarte fragedă și s-a implicat într-o serie de relații disfuncționale și violente. Prima sa căsătorie, cu Carlos Trujillo, s-a încheiat tragic când ea l-a pus să fie ucis. A doua sa căsătorie, cu traficantul de cocaină Alberto Bravo, a introdus-o în lumea traficului de droguri internațional.

În anii '70, Blanco și Bravo și-au extins operațiunile în SUA, ajungând să domine piața de droguri din Miami. Ea a creat o rețea elaborată, inclusiv o fabrică de lenjerie intimă în Columbia, care servea drept acoperire pentru traficul de cocaină. Cu conexiuni puternice în cartelul Medellin, condus de Pablo Escobar, și o reputație de violență și cruzime, Griselda Blanco a devenit una dintre cele mai temute figuri din lumea drogurilor.

Orgii șocante și metode brutale pentru a-și menține puterea

A fost cunoscută nu doar pentru afacerile sale ilegale, ci și pentru orgiile sale șocante și metodele brutale folosite pentru a-și menține puterea. A organizat atacuri armate în locuri publice, ucigând rivali și nevinovați în încercarea de a-și extinde imperiul. A pus să fie ucise stripteuze și a instigat asasinatele într-un mod cu adevărat brutal.

După ani de evitare a autorităților, Blanco a fost arestată și condamnată la închisoare în Statele Unite. Cu toate acestea, și după ce a petrecut ani în închisoare, violența a continuat să o urmărească. După eliberarea sa din închisoare în 2004, a fost ucisă în fața unei măcelării din Medellin, punând capăt vieții unei femei care a fost atât de influentă și de temută în lumea criminală.

A inspirat producția unui film

Povestea lui Griselda Blanco a inspirat producția unui serial dramatic de șase episoade realizat de Netflix, cu Sofia Vergara în rolul principal. Acest serial dezvăluie întunecata și tulburătoarea viață a „Reginei Cocainei", oferind privitorilor o privire captivantă într-o lume în care cruzimea și puterea mergeau mână în mână. Cu toate că viața lui Blanco a fost în cele din urmă curmată, legenda ei continuă să fascineze și să șocheze în egală măsură, rămânând una dintre cele mai sinistre figuri din istoria criminalității.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net