Cine a fost românca pe care Michael Jackson și-a dorit să o viziteze atunci când a venit în România. Înainte de concert, superstarul a mers să o vadă la azil

Ultima actualizare:

În anul 1992, Michael Jackson venea în România pentru a susține unul dintre concertele sale din turneul „Dangerous World Tour” . Puțini sunt cei care știu, că înainte de spectacol, superstarul și-a dorit să o viziteze pe prințesa Ecaterina Caradja Cantacuzino. 

michael jackson jpg

Michael Jackson și-a dorit să o vadă pe Prințesa Ecaterina la azil

70.000 de oameni au umplut Stadionul Național din București pe 2 octombrie 1992, atunci când Michael Jackson a urcat pe scenă. Însă, înainte de asta, “regele muzicii pop”, așa cum a fost supranumit, a ținut neapărat să o viziteze pe Prințesa Ecaterina Caradja Cantacuzino, la azil.

Aceasta a fost prima nepoata a Nababului Gheorghe Grigore Cantacuzino, cel care a fost declarat cel mai bogat român, înainte de 1900. Prințesa Ecaterina s-a născut în 1893 în Capitală, însă a crescut în Anglia și Franța. La vârstă de 3 ani, această a fost răpită de tatăl ei, Rodolf Radu Kretzulescu și dusă într-un orfelinat din Marea Britanie, sub o altă identitate.

Ulterior, în 1908, Ecaterina a fost găsită și adusă în România, însă la câțiva ani distanță, ea a evadat din regimul comunist cu ajutorul unui vas petrolier. A traversat Dunărea și a trăit 40 de ani în America. După 1989, Prințesa Ecaterina s-a întors, însă, în București.

Povestea impresionantă a Prințesei Ecaterina

În 1992, chiar cu un an înainte că aceasta să moară, Michael Jackson a venit în România, iar cu această ocazie, el a ținut să o întâlnească la azil, potrivit adevarul.ro. Prințesă era renumită în SUA pentru actele sale de caritate. Mai mult, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Ecaterina a ascuns în beciul conacului sau mai mulți aviatori americani. În urmă acestor lucruri, ea a fost numită “ Îngerul de la Ploiești” .

Prințesa Ecaterina Caradja în America. foto: Getty Images
Prințesa Ecaterina Caradja în America. foto: Getty Images

„Am descoperit acum câteva zile și mi s-a făcut pielea de făină, că în fotografia Ecaterinei cu Michael Jackson, pe peretele din spate, e o poză cu mine la vârstă de doi ani” , a mărturisit Max Caradja, strănepotul Prințesei Ecaterina, într-un interviu exclusiv b365.ro.

Michael Jackson și Prințesa au petrecut câteva zeci de minute împreună, la acea vreme. În tot acest timp, Ion Iliescu a rămas în față clădirii pentru a-l aștepta pe Megastar. Acesta nu a putut să dea ochii cu Ecaterina Caradja Cantacuzino, întrucât familia ei rămăsese fără proprietăți, după ce au avut loc naționalizările.

Prințesa a murit la vârsta de 100 de ani, în 1993, chiar în incinta azilului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net