Cine este fondatorul Lidl şi Kaufland, magazinele care fac furori în România. Antreprenorul are o avere impresionantă

Ultima actualizare:

Tu știi cine este fondatorul magazinelor care fac furori în România, Lidl și Kaufland? Ei bine, află că, patronul lanțurilor alimentare este cel mai bogat om de la el din țară, cu o avere de miliarde de euro, reușind, astfel, să pătrundă în topul celor mai bogați oameni din lume.

Cine este fondatorul Lidl şi Kaufland, magazinele care fac furori în România / Foto: Captură video
Cine este fondatorul Lidl şi Kaufland, magazinele care fac furori în România / Foto: Captură video

Mulți români își fac cumpărăturile zilnic în Lidl sau Kaufland, însă, nu au nici cea mai mică idee cine este fondatorul acestor magazine. Patronul celor două dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din lume, prezente și pe piața românească, este Dieter Schwarz, un german în vârstă de 83 de ani, care a devenit cel mai bogat om din țara sa. Averea lui de miliarde de euro a depășit-o pe cea a acționarilor majoritari de la BMW.

Detalii despre Dieter Schwarz

Dieter Schwarz, născut pe 24 septembrie 1939, este singurul fiu al lui Josef Schwarz. După ce a absolvit liceul, a făcut o școală în domeniul comercial, chiar în compania tatălui său. Astfel, din 1963, a devenit unicul director general al Lidl & Schwarz KG. Câțiva ani mai târziu, în anul 1977, antreprenorul avea deja peste 30 de magazine Lidl. Compania își are sediul și acum în orașul Neckarsulm din Baden-Wurttemberg.

Tot Dieter Schwarz deține și magazinele Kaufland, care a fost deschis pentru prima dată în 1968, sub numele de Handelshof. În 1984, a avut o nouă abordare cu aceste magazine. Le-a denumit Kaufland și le-a extins în toată lumea. În martie 2022, antreprenorul avea active de circa 41,5 miliarde de euro, astfel, grupul Schwarz, cu Lidl și Kaufland, devenind unul dintre cele mai mari grupuri de retail din toată Europa.

De asemenea, tot anul trecut, potrivit Forbes, Dieter Schwarz era pe locul 61 în lume ca avere personală. Averea pe care o deține o folosește, însă, în scopuri umanitare, având o fundație prin care oferă sprijin copiilor cu dificultăți financiare și are cresc în medii defavorizate. Este și cel mai bogat om din țara sa natală, Germania.

Conform CelebrityNetWorth, antreprenorul are o avere de 44 miliarde de dolari. Totodată, bărbatul nu se bucură de succes doar pe plan profesional, ci și amoros. El este căsătorit cu Franziska și are doi copii.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!          

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
accident Galati FOTO ISU Galati (3) jpeg
image
image
image
image
image
image
cirese jpg
jucarii jucarie adobestock jpg
craiova istock jpg
airbus a350 qatar airways
calculator-taxe-formular-anaf-fisc-impozit
shutterstock 1493322635 jpg
turisti pexels jpg
drum lugoj deva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net