Cod portocaliu de ploi torențiale și grindină. Vremea face prăpăd în multe regiuni din România

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, un nou Cod portocaliu de averse și ploi torențiale, valabil în mai multe regiuni. Totodată, a fost emise alerte Cod galben de instabilitate atmosferică în jumătate de ţară.

În mai multe zone ale țării va ploua torențial / foto: Pixabay
În mai multe zone ale țării va ploua torențial / foto: Pixabay

Așadar, potrivit ANM, între 15 iunie, ora 21:00 - 16 iunie, ora 12:00, în judeţul Caraş-Severin şi în zona de munte a judeţelor Mehedinţi, Gorj, Alba şi Hunedoara, va fi valabil un Cod portocaliu de averse torenţiale. Cantităţile de apă vor fi de 30 - 40 l/mp şi, izolat, de peste 50 l/mp.

Cod galben de vreme instabilă până la ora 21.00

Totodată, astăzi, între 12.00 și 21.00, va fi în vigoare o atenţionare Cod galben de vreme instabilă. Astfel, în intervalul menţionat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în zona montană, nord-vestul Olteniei şi al Moldovei, în estul şi sud-estul Transilvaniei şi în sudul Banatului.

Codul galben va manifesta prin averse, descărcări electrice şi izolat grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor fi de 20 - 25 l/mp şi pe arii restrânse de peste 30 l/mp.

Cel de-al doilea Cod galben de instabilitate atmosferică va intra în vigoare de joi, de la ora 21:00, cu valabilitate până vineri, la ora 12:00. În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Carpaţii Occidentali şi Meridionali, în Oltenia şi vestul Transilvaniei.

Vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20 - 25 l/mp, izolat peste 30 - 40 l/mp, mai transmite ANM.

Cum va fi vremea în București

În Capitală, în perioada 15 iunie, ora 12:00 - 16 iunie, ora 12:00, vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime de 29 - 30 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza şi seara, când probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi în creştere. Vântul va sufla slab şi moderat, iar temperatura minimă se va încadra între 15 şi 17 grade, anunță ANM.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net