Cu ce trebuie să stropim pomii fructiferi după scuturarea florilor. Trucul care ne oferă cea mai bună recoltă

Ultima actualizare:

Deja ne aflăm în a doua jumătate a lunii aprilie, iar în această perioadă din an, pomii fructiferi din curtea noastră vor înflori, iar apoi se vor scutura. Iar pentru a ne asigura că rămân sănătoși în continuare, nu trebuie să uităm să îi stropim, chiar înainte ca fructele să înceapă să se formeze.

Cu ce trebuie să stropim pomii fructiferi după scuturarea florilor
Cu ce trebuie să stropim pomii fructiferi după scuturarea florilor

Cei dintre noi care au propria curte cu siguranță că deja știu că luna aprilie este una foarte importantă pentru pomii noștri fructiferi. În această perioadă din an ei vor înflori, iar tot în aprilie, se vor și scutura. Iar dacă vrem să avem parte de o recoltă bogată și delicioasă, chiar înainte ca fructele să înceapă să se formeze, trebuie să stropim pomii, pentru ca aceștia să rămână sănătoși.

Din păcate, o problemă de care agricultorii se pot lovi în această perioadă este faptul că ploile pot să împiedica aplicarea la timp a tratamentelor. În plus, dacă cumva avem parte de un aprilie cu temperaturi reci, chiar sub pragul înghețului, pomii noștri pot fi afectați serios. Este important să aplicăm tratamentele pomilor atunci când condițiile meteo sunt cele mai bune, iar cum este doar o perioadă scurtă de timp între înflorire și scuturare, trebuie să fim foarte atenți la pomii noștri.

Tratamentele perfecte pentru pomii fructiferi, după scuturarea florilor

Atunci când deja apar primele flori, putem aplica pomilor un tratament format din trei produse. Mai precis, este vorba despre Difcor (concentrație 0,025%), Syllit (0,2%), Decis 25 WG (0,003%), dar și biostimulatorul Atonik (0,1%). De obicei, această stropire are loc în perioada dintre 10 și 25 aprilie. Ea va proteja pomii împotriva bolilor precum ciuruirea bacteriană, monilioză, ori deformarea frunzelor.

Pentru pomii înfloriți este bine să folosim un mix dintr-un fungicid și un stimulator. De obicei, această stropire are loc între 25 aprilie și 10 mai și putem folosi un fungicid precum Chorus (concentrație de 0,1%), alături de stimulatorul Isabion (concentrație de 0,15%).

Iar la scuturarea pomilor, indiferent de ce fel de pom fructifer este vorba, se mai recomandă un tratament. Putem folosi produse precum Score (concentrație de 0,02%), Folpan (concentrație de 0,2%), cât și Mospilan (concentrație de 0,03%). De asemenea, putem apela și la un biostimulator cum ar fi Cropmax, transmite agrointel.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net