Cum a reușit un român să ducă în America o Dacia veche de aproape 50 de ani. Bărbatul nu s-a uitat la bani

Ultima actualizare:

Un român a recondiționat o Dacie din 1974, pe care mai apoi a adus-o în America, acolo unde acesta locuiește, doar pentru a o admira. Bărbatul a plătit pentru acest moft o sumă importantă. 

În urmă cu câteva zile, o firmă care se ocupă cu importul de autovehicule din Europa a adus în Virginia, Statele Unite, o Dacia 1300 înmatriculată la Bacău.

image

Un băcăuan a recondiționat o Dacie 1300, iar apoi a plătit o sumă importantă de bani ca să îi fie livrată în statul Virginia, din Statele Unite, acolo unde acesta locuiește. 

Până a ajuns piesa de muzeu în America, aceasta a avut un drum lung de parcurs. Mai întâi, Dacia 1300 a fost trimisă în Germania, iar apoi a fost îmbarcată pe un vapor. Călătoria autovehiculului până în SUA a durat în jur de 30 de zile. Dacia 1300 a ajuns la proprietarul său în Virginia pe 30 martie, după un drum de peste 15.500 de kilometri.

„Dacia 1300 1974 pe care am importat-o din România a fost livrată fericitului proprietar din Virginia”, au scris reprezentanții firmei Wheels for Reeals pe pagina de Facebook.

Povestea de succes a mașinii Dacia 

În 1969 în timp ce se producea și modelul Dacia 1100 în uzina de la Mioveni, a intrat în fabricație și Dacia 1300. În acel an, evenimentul major în industria auto românească a fost lansarea comercială a primelor modele R12 produse la noi în țară sub numele Dacia 1300. Modelul a fost un rea succes comercial atât în România, cât și în alte țări din Europa de Est, unde a fost exportat începând cu 1971.

image

Când a apărut, modelul Dacia 1300 avea o singură variantă de caroserie, berlină cu patru uși și cinci locuri. Motorul era unul competitiv cu alte mașini de atunci, avea 1.289 centimetri cubi și 54 de cai-putere. Autovehiculul atingea o viteză maximă de 144 km/h. Și consumul era unul excelent pentru acele vremuri: 7 litri/100 km.

Citește mai departe pe Adevărul.ro. 

image
image
image
image
image
image
politie tamponare   politia romana jpg
Prognoza meteo 10 13 februarie 2022  În ce zone din țară se strică vremea  Ultimele vești de la ANM jpeg
chirie apartament jpeg
image png
Tâmâia este unul dintre cele mai bune leacuri mănăstireşti pentru fiere jpeg
liniste apartament la intrarea in bloc jpg
Vlad Ciurea Foto Captură YouTube jpg
shutterstock 174199757 jpg