Cum să păstrezi cartofii tăiați proaspeți, pentru mai mult timp, fără a se înnegri. Ce spune Mihaela Bilic despre această legumă

Ultima actualizare:

Bucătăria este un loc plin de trucuri ingenioase și secrete, iar bucătarii iscusiți știu cum să păstreze ingredientele proaspete pentru cât mai mult timp. Unul dintre aceste trucuri se referă la cartofii tăiați, un ingredient versatil în multe rețete. Iată cum poți să îi păstrezi proaspeți și să previi înnegrirea lor până când ești gata să îi gătești.

Poti să previi înegrirea cartofilor. / Foto: Click.
Poti să previi înegrirea cartofilor. / Foto: Click.

Ingrediente necesare pentru a prevenii înegrirea cartofilor

Ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru a împiedica cartofii să se mai înegrească la scurt timp după ce aceștia au fost tăiați:

- Cartofi tăiați,
- Apă,
- Oțet.

Ce trebuie să faci pentru a păstra această legumă proaspătă și după ce a fost tăiată

Nu este deloc complicat trucul dezvăluit de bucătarii iscusiți pentru a păstra cartofii proaspeți mai mult timp, după ce aceștia au fost tăiați.

1. Fă un amestec din apă și oțet

Într-un bol mare, amestecă apă și puțin oțet. Aceste două ingrediente sunt cheia pentru a păstra cartofii proaspeți și a preveni oxidarea lor.

2. Adaugă cartofii

Pune cartofii tăiați în bolul cu amestecul de apă și oțet. Asigură-te că toți cartofii sunt acoperiți complet de lichid.

3. Păstrează-i la frigider

Acoperă bolul și pune-l în frigider. Lasă cartofii să se odihnească în apă și oțet până când ești pregătit să îi gătești. Acest truc ajută la menținerea prospăticii cartofilor și previne închiderea lor la culoare.

Este important de menționat că această metodă poate fi folosită pentru a păstra cartofii tăiați pentru cel mult două zile în frigider. După această perioadă, calitatea și gustul cartofilor pot să se deterioreze.

Prin urmare, folosind acest truc simplu și păstrându-i la rece pentru o perioadă scurtă, poți bucura de gustul proaspăt al cartofilor tăiați și să îi integrezi în rețetele tale preferate fără griji legate de deteriorarea lor.

Sfat de la nutriționistul Mihaela Bilic

Cartofii sunt o sursă excelentă de nutrienți, iar nutriționistul Mihaela Bilic subliniază beneficiile lor. Cu 70% apă și doar 17% amidon, cartofii fierti sunt o opțiune sănătoasă. Totuși, caloriile pot crește atunci când sunt stropiți cu ulei și gătiți la cuptor.

Decât să declarăm război făinoaselor, n-ar fi mai realist/eficient să facem alegeri istețe și să micșorăm porția?! Acolo unde cerealele conțin 70% amidon și sub 5% apă, cartofii sunt la polul opus: au 70% apă și doar 17% amidon. Un cartof fiert este echivalent cu o felie de pâine, are tot 80 cal și niciun gram de gluten”, a scris nutriționistul pe pagina sa de Facebook

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net