Cum să scapi de șoareci și șobolani, fără să-i omori, cu un singur ingredient din bucătărie. Metoda este simplă, rapidă și ieftină

Ultima actualizare:

Șoarecii și șobolanii migrează prin casele oamenilor în căutare de hrană, căldură sau adăpost. Se reproduc repede și pot răspândi boli. Adesea provoacă daune prin mestecarea firelor, cărților și jucăriilor sau pătrunzând în dulapuri și stricând alimentele, rozând pungi de depozitare și chiar recipiente de plastic. Șoarecii lasă urme de urină și fecale, iar acestea conțin bacterii și viruși.

Șoarecii se reproduc repede și pot răspândi boli. Foto: Click.ro.
Șoarecii se reproduc repede și pot răspândi boli. Foto: Click.ro.

Ce boli poți face din cauza șoarecilor și șobolanilor

Totuși, motivul pentru care nu vrei să se strecoareaceste rozătoare în casa ta este din cauza bolilor pe care le poartă. Acestea includ: Sindromul pulmonar cu hantavirus și coriomeningita limfocitară. Respirarea prafului care conține urină și excremente de șoarece poate provoca aceste boli ale sistemului respirator și neurologic.

În timpul vizitelor lor de noapte, șoarecii și șobolanii lasă urina și fecalele oriunde merg. Acesta este motivul pentru care trebuie să curățați temeinic toate zonele în care șoarecii ar putea hoinări. Dacă găsiți o zonă cu multe excremente, folosiți o mască și mănuși pentru a o curăța și spălați-vă bine mâinile după aceea.

Contactul direct și, mai rar, mușcăturile de la șoareci pot răspândi și aceste boli.

Leptospiroza: Această boală infecțioasă cauzată de bacterii se poate răspândi prin apa potabilă care conține urme de urină de la rozătoarele infectate. Și animalele de companie pot fi expuse riscului de această boală. Dacă aveți șoareci în casă, scoateți vasul cu apă pentru animalele de companie peste noapte și curățați-l zilnic.

Salmoneloza: Cauzată de bacterii, salmoneloza poate afecta pe oricine, dar copiii mai mici de 5 ani sunt expuși în mod special la risc. Se transmite prin fecalele de șoarece.

Ciuma, tifoidă și variola (infecții rickettsiale): puricii și acarienii de șoarece pot răspândi aceste boli. În timp ce tratamentele sunt disponibile, este mai bine să preveniți aceste boli evitând contactul direct cu șoarecii și excrementele acestora.

Cum să scapi de șoareci și șobolani

Cum poți să scapi de aceste rozătoare? Să-i faci să adulmece mentă. Nu trebuie decât să zdrobiți câteva frunze de mentă și să le așezați prin casă. Aveți grijă! Mirosul de mentă se slăbește în timp. Așa că, înlocuiți menta în mod regulat. De asemenea, este ideal să pui menta în cuibul răzătoarelor, dacă știi unde este acesta. 

Un alt miros pe care nu-l suportă rozătoarele este lavanda. Așa că, merită să punem buchete de lavandă prin toată casa. Metoda va fi și mai eficientă dacă găsim un cuib de șoareci și punem în el un buchet de lavandă.

În plus, chiar dacă nu ai mentă sau lavandă, poți scăpa de rozătoare cu ajutorul oțetului. Puteți pune un vas cu oțet în cuibul acestora. 

Prevenirea viitoarelor infestări

Cea mai bună modalitate de a preveni infestarea cu șoareci și șobolani este să vă păstrați casa curată. Iată câteva sfaturi:

1. Alimentele se consumă doar la masă.
2. Păstrați alimente precum cereale, semințe, fasole și făină în recipiente din sticlă sau metal.
3. Ștergeți suprafețele de mâncare și de gătit la sfârșitul zilei. Aspirați orice bucăți de mâncare care cad pe podea, sub mobilier și în jurul aparatelor electrocasnice.
4. Scoateți bolul pentru hrana animalului dvs. după mese și sigilați pungile cu hrana pentru animale de companie, scriu cei de la healthline.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Portle de Fier Foto Hidroelectrica (2) jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (14) jpg
euro valuta bani pixabay jpg
tanara din Cuba mutata in Romania jpg
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net