Cum se practica prostituția în Antichitate. Povestea frescelor din bordeluri descoperite într-un loc istoric important

Orașul Pompei este o comoară inestimabilă pentru istoricii care doresc să își dea seama cum arăta viața de zi cu zi în Imperiul Roman. Acest loc incredibil a fost „înghețat în timp” în urma exploziei vulcanice a Vezuviului, în anul 79, iar printre numeroasele detalii fascinante descoperite la Pompei sunt și mai multe fresce ce arată cum era privită prostituția în Imperiul Roman.

Povestea spusă de frescele din Pompei
Povestea spusă de frescele din Pompei

Potrivit informațiilor de la historia.ro, cu mai bine de 2 milenii în urmă, prostituția în Imperiul Roman nu doar că era legală, dar era un fenomen destul de comun, chiar și la Pompei. Romani chiar și din clasele sociale superioare puteau apela la serviciile oferite de bordeluri, fără a fi condamnați de opinia publică, atât timp cât dădeau dovadă de moderație și autocontrol.

În ce privește diferitele bordeluri descoperite în Pompei, se pare că existau fresce menite să stârnească imaginația clenților dar și unele ce serveau drept un fel de manual pentru cei mai puțin experimentați. Cu toate acestea, frescele descoperite de către istorici nu sunt tocmai fidele adevărului, iar viața pentru femeile care lucrau în aceste locuri nu era deloc la fel de idilică precum încearcă să sugereze imaginile din fresce.

Cum se practica prostituția în Antichitate

Istoricii care au studiat orașul Pompei au descoperit că situația reală nu corespundea mai deloc cu cea din frescele scoase la lumină. Se pare că femeile care lucrau în bordelurile din oraș erau nevoite să stea în celule înguste, în care nu încăpea decât un simplu pat. De asemenea, în săpături efectuate după anii 1950, s-a descoperit faptul că aceste celule, de cele mai multe ori, nici măcar nu aveau ferestre, iar paturile erau din lemn, ori chiar și din piatră.

Se pare că cele mai multe dintre prostituatele din Pompei erau fie foste sclave ce fuseseră eliberate, ori femei sărace. Acestea își așteptau clienții în locuri precum băile publice, ori cimitirele. Iar în privința femeilor care lucrau în bordeluri, acestea nici nu aveau voie să părăsească clădirea.

image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net