De ce a fost Călin Doboș la închisoare? Povestea Irinei Ciuraru, pacienta care a murit după o liposucție

Ultima actualizare:

Călin Doboș, supranumit chirurgul vedetelor, a fost un medic controversat, fiind condamnat la trei ani de închisoare, după ce Irina Ciuraru, o pacientă în vârstă de 36 de ani, a murit în urma unei operații de liposucție. Autoritățile au descoperit la vremea aceea mai multe nereguli în practica medicului, iar acesta a fost aruncat în spatele gratiilor. 

De ce a fost Călin Doboș la închisoare?
De ce a fost Călin Doboș la închisoare?

Medicul Călin Doboș a murit la vârsta de 48 de ani, pe 26 octombrie, într-un accident de motocicletă care a avut loc pe Podul Basarab din Capitală. Călin Doboș tocmai fusese eliberat de câteva luni din închisoare, unde stătuse trei ani, fiind condamnat pentru malpraxis, după ce pacienta sa, Irina Ciuraru, a murit de septicemie la puțin timp după efectuarea unei liposucții. 

Puțini își mai amintesc de scandalul în care a fost implicat Călin Doboș, la începutul lui 2013, după ce Irina Ciuraru a încetat din viață la Spitalul de Urgență din Galați, unde fusese transportată în stare gravă. 

Irina Ciuraru s-a lăsat pe mâinile lui Călin Doboș pentru o liposucție

Irina Ciuraru avea 36 de ani, era din Brăila și apelase la medicul Călin Doboș pentru a scăpa de țesutul adipos din jurul abdomenului. Tânăra s-a lăsat pe mâinile lui Doboș, fără să știe că acesta nu avea de fapt autorizație pentru efectuarea unei astfel de intervenții. Irina Ciuraru s-a operat la clinica privată din Galați, deținută de Călin Doboș și de soția acestuia, la data de 19 ianuarie 2013. 

Pentru a avea o talie mai subțire pacienta lui Doboș achitase suma de 4.500 de euro, însă femeia nu știa că avea să plătească cu propria-i viață...

La doar două zile după intervenție, Irina Ciuraru suferea de dureri cumplite și a fost transportată la Spitalul de Urgență din Galați, unde medicii au descoperit cu stupoare că tânăra avea intestinele perforate. Intervenția făcută de medicul Călin Doboș fusese un eșec. 

Ultimele zile din viața Irinei Ciuraru

Vreme de aproape trei săptămâni, Irina Ciuraru s-a zbătut între viață și moarte, în timp ce o echipă întreagă de medici au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-i salva viața. Eforturile lor au fost zadarnice, căci pe 12 februarie, infecția s-a răspândit și la celelalte organe, iar organismul Irinei Ciuraru a cedat. Pacienta lui Călin Doboș murise la doar trei săptămâni de la intervenția de liposucție.

Din nefericire, în urma eforturilor imense făcute de echipa de medici care a gestionat acest caz, în jurul orei 18.30 a fost constatat decesul pacientei. Femeia fusese diagnosticată cu insuficienţă multiplă de organ. Practic, mai multe organe au cedat din cauza unei infecţii puternice”, a declarat la acel moment dr. Lucica Grigorică, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Familia Irinei Ciuraru a a jurat că va face dreptate și că vor merge până în pânzele albe pentru a-l pedepsi pe Călin Doboș. Rudele femeii l-au reclamat pe acesta la Colegiul Medicilor. 

Călin Doboș a încercat să fugă din țară pentru a evita închisoarea

Necropsia Irinei Ciuraru a demonstrat că intestinele îi fuseseră perforate în timpul intervenției de liposucție. Autoritățile care au investigat cazul au descoperit că medicul Călin Doboș nu avea autorizație pentru chirurgie plastică, unde era doar rezident, ci doar pentru chirurgie maxilo-facială. 

Călin Doboș și-a susținut nevinovăția, spunând că pacienta îi ascunsese istoricul medical. 

  „A mai avut o operaţie de peritonita, în urmă cu alţi câţiva ani, de două ori a mai ingerat nişte pastile în cantitate foarte mare, care, la rândul lor, pot crea perforaţii. Plus o operaţie de tumoră de perete abdominal”, declara la vremea aceea Călin Doboș, pentru Știrile PRO TV.  

Doboș a fost până la urmă condamnat în 2020 la trei ani de închisoare cu executare pentru malpraxis și i s-a interzis să mai practice meseria pentru următorii patru ani. Călin Doboș a încercat să fugă din țară la o zi de pronunțarea sentinței dar a fost prins de către autorități la vama Nădlac. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net