De ce fug românii de chiriile din Italia. Cât trebuie să plătești pentru a închiria o casă sau un apartament

Închirierea de proprietăți în Italia, fie că este vorba despre o casă sau un apartament, poate fi foarte dificil, pentru că această țară are un sistem complet diferit față de altele din Europa.

Închirierea unei case în Italia poate fi dificil / foto: Pixabay
Închirierea unei case în Italia poate fi dificil / foto: Pixabay

Fie că intenționați să stați în țară pentru o perioadă scurtă de timp, sau căutați o casă de închiriat pe termen lung procesul poate fi complicat, așa că, noi vă vom oferi mai multe sfaturi utile pentru a vă ușura munca.

Prețurile locuințelor din Italia diferă foarte tare în funcție de ce căutați și de unde vreți să închiriați, precum și de numărul de dormitoare sau dacă intenționați să împărțiți casa cu cineva.

Există posibilitatea să găsiți chirie într-un oraș italian pentru un preț mediu de aproximativ 600 de euro pe lună, dar, de acești bani, nu primiți mare lucru.

În ceea ce privește garanțiile, la fel ca în România, proprietarii italieni solicită un avans de o lună plus chiria pe prima lună, dar să nu fiți surprinși dacă vi se cere chiar un depozit inițial de 2 sau 3 luni.

Mare grijă la clădirile vechi

La fel ca în România, clădirile vechi pot fi problematice. Pe cât de fermecătoare și frumoase sunt, închirierea unui apartament într-o clădire veche s-ar putea să nu fie o idee chiar bună. Cu excepția cazului în care acestea au fost renovate, atunci ai șanse mari să găsești țevi vechi și cu umezeală, instalații electrice precare, geamuri vechi (prin care intră frigul sau mult zgomot în aceste apartamente) și fără ascensoare.

Dar nu este întotdeauna cazul. Dar, e important să rețineți că elemente nu sunt întotdeauna evidente atunci când vizitați o proprietate, așa că asigurați-vă că vă faceți temele și puneți întrebările corecte.

În ceea ce privește mobila, atunci când vedeți un apartament anunțat drept „nemobilat”, acest lucru înseamnă în mod efectiv că este gol. Unele nu au nici bucătărie (nici electrocasnice, nici mobilă, s-ar putea să nu aibă nici măcar o chiuvetă) și de multe ori nu vor exista nici becuri. Este posibil să găsești baia intactă și atât.

O agenție imobiliară poate fi de real folos

Dacă căutați chirie în Italia, puteți apela la o agenție imobiliară. Un agent vă va putea ghida în întreg procesul, se va ocupa de acte și documente și va face lucrurile ca la carte, lucru care nu este întotdeauna cazul proprietarilor privați.

În ceea ce privește contractele de închiriere, dacă închiriați de la un proprietar direct se întâmplă foarte des să nu semnați un contract, pur și simplu doar un fel de aranjament în care probabil vi se va cere să plătiți în numerar.

Acest lucru este relativ frecvent în Italia, ca cetățean străin, este și mai important să aveți un contract de închiriere oficial, astfel încât să nu vă confruntați cu probleme mai departe. Contractele de închiriere sunt necesare pentru a aplica pentru rezidență și alte formalități, așa că cel mai bine este să nu încercați să păcăliți sistemul.

De asemenea este foarte important de precizat că plata utilităților, cum ar fi gaz, electricitate sau apă, este ceva care variază din nou în Italia, dar în majoritatea cazurilor din Italia, facturile de utilități trebuie să fie pe numele tău și îți vor fi trimise direct.

E posibil să faci tu curățenie

În cele din urmă, atunci când închiriați un apartament în Italia, nu vă așteptați să fie curat și curat! Nu este întotdeauna cazul, dar, de asemenea, poți da peste apartamente care par a nu fi fost curățate de mult timp, cu straturi groase de praf și murdărie, pete pe podele și pereți și alte povești de groază, scrie site-ul idealista.it.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net