De ce nu ar trebui să vă încărcați niciodată telefonul cu husa pe el? Ce spun experții

Uneori, ceea ce ar trebui să protejeze exteriorul telefonului tău, îi poate dăuna. În timp ce carcasele smartphone pe bază de plastic, cauciuc și silicon sunt excelente pentru absorbția șocurilor și nu lasă lichidul să pătrundă, aceste materiale sunt, în același timp, un mic pericol pentru telefon, mai ales atunci când îl încarci. Iată ce spun experții.

De ce nu ar trebui să vă încărcați niciodată telefonul cu carcasa / Foto: Freepik
De ce nu ar trebui să vă încărcați niciodată telefonul cu carcasa / Foto: Freepik

Potrivit experților în telefoane, husele pe bază de plastic, cauciuc și silicon sunt excelente pentru absorbția șocurilor și ferirea dispozitivului de lichide, însă, aceste materiale pot acționa ca izolație, reținând căldura în jurul telefonului ca un „pulover cald”. Totodată și cele din piele au același efect.

Ele sunt bune când vremea este rece afară, dar în conformitate cu orientările Apple, privind maximizarea performanței bateriei, „Încărcarea dispozitivului atunci când se află în interiorul anumitor recipiente poate genera căldură în exces, ceea ce poate afecta capacitatea bateriei”.

Așadar, dacă observați că telefonul se încălzește în timp ce îl încărcați, indicat ar fi să-l scoateți din carcasă pe viitor. Potrivit Apple, iPhone-ul și alte dispozitive iOS și iPadOS, inclusiv Apple Watch, toate funcționează cel mai bine la temperatura ambiantă, între 0 și 35 de grade Celsius. Însă, potrivit experților, inginerii Apple și-au proiectat dispozitivele pentru performanțe de vârf la temperatura camerei. Adevăratul punct este între 16 până la 22 de grade Celsius.

Puteți seta procentajul de încărcare a bateriei

Prin urmare, husele vor contribui la încălzirea generală alături de alți factori, precum vârsta bateriei, uzura internă în interiorul bateriei sau pur și simplu vremea din acea zi. Totodată, producătorul chinez Huawei recomandă utilizatorilor să-și mențină dispozitivul încărcat între 30 și 70% pentru cea mai bună durată de viață a bateriei. Și Apple, de fapt, are o setare specială care vă va împiedica telefonul să se încarce peste 80%, pentru a ajuta la prelungirea duratei de viață a bateriei.

Dar, când vine vorba de durata de viață a bateriei și temperaturile telefonului, regula de bază este pur și simplu să evitați pe cât posibil temperaturile extreme. După cum avertizează site-ul de asistență Apple, „Utilizarea unui dispozitiv iOS sau iPadOS în condiții foarte calde poate scurta permanent durata de viață a bateriei”. De exemplu, „Nu lăsați dispozitivul în mașină, deoarece temperaturile din mașini pot depăși acest interval", relatează tabloidul DailyMail.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
familie  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net