De ce trebuie să bei apă dimineaţa înainte să consumi acest produs. Greșeala pe care o fac mulți români

Iubim o cafea aromată şi fierbintă de dimineaţă care să ne ofere energie, şi pentru mulţi deja consumul unei căni de cafea a denevit deja un ritual. Chiar dacă îţi vine să spui că fără o cafea nu poţi funcţiona la primele ore ale dimineţii, specialiştii spun totuşi că un pahar de apă este mult mai bun. 

De ce trebuie să bei apă dimineaţa înainte să consumi acest produs
De ce trebuie să bei apă dimineaţa înainte să consumi acest produs

De ce să beai apă prima dată dimineaţa

Un pahar de apă înainte de micul dejun şi tradiţionala cafea reduce consumul de calorii pe parcursul zilei şi te menţine hidratat!

Dovezile sugerează că un consum ridicat de apă ajută la reducerea aportului zilnic de calorii, deoarece vă crește senzația de sațietate. Un studiu a constatat că consumul de apă înainte de micul dejun a redus aportul de calorii la următoarea masă cu 13%.

Deși, un alt studiu a observat rezultate similare atunci când participanții au băut apă cu 30 de minute înainte de masa de prânz, conform Healthline. În plus consumul de apă la prima oră a dimineții ajută la eliminarea toxinelor și îmbunătățește sănătatea pielii. Rinichii au nevoie de apă pentru a elimina deșeurile din fluxul sanguin, aşa că este esenţial să te hidratezi cât mai mult.

Posibilele efecte neplăcute ale cafelei de dimineață

Ne place să ne începem ziua cu o cafea bună care să ne energizeze, şi chiar dacă la prima vedere aşa pare, acest lucru poate avea chiar un efect opus, după cum spun specialiştii. 

Stres: Ei bine, cafeaua poate creşte temporar nivelul cortizolului, adică principalul hormon de stres al organismului. Puţini ştiu însă, că încă de la trezire corpul nostru produce acest hormon, iar în combinaţie cu cafeaua acest lucru nu poate decât să intensifice starea. 

„A bea cafea imediat ce te trezești ar putea interfera cu producția de cortizol din organism, ceea ce te-ar putea face să te simți mai stresat și mai anxios dacă apelezi direct o cafea, spre deosebire de un pahar cu apă”, a explicat Parvinder Sagoo, farmacist și consilier de sănătate online, pentru Glamour, potrivit Adevărul.ro.

Probleme digestive: Dacă ştii că ai o sensibilitate gastrică, e bine sî nu începi cu cafeaua dimineaţa. Nu s-au efectuat până acum prea multe cercetări care să demonstreze legătura dintre cafea şi problemele digestive, însă unele persoane pot avea reflux gastric, idigestie sau alte probleme de acest dacă beau cafea pe stomacul gol. Încercaţi să beţi apă înainte şi să mâncaţi ceva pentru a evita problemele.

Deshidratare: În timpul somnului pierdem apă, şi chiar dacă băuturile pe bază de cofeină ar putea contribui la hidratare, acestea nu se compară cu apa. Conform cercetătorilor de la Clini Mayo, cofeina acţionează ca un diuretic, iar îm acest caz, urinarea frecventă duce la deshidratare într-un timp scurt. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net