Diferența reală dintre oțet de mere și oțet din vin. Nicio gospodină nu știe adevărul

Fie că vedem acest ingredient recomandat în diverse rețete, ori ni se spune că îl putem folosi pentru diverse „trucuri” de curățenie prin casă, cu toții am observat că oțetul este un produs extrem de popular! Însă, de fiecare dată ni se specifică dacă trebuie să folosim oțet de mere, sau de vin alb. Dar, puțini dintre noi știu care este, de fapt, diferența!

Care este diferența dintre tipurile de oțet / foto: IStock
Care este diferența dintre tipurile de oțet / foto: IStock

Indiferent dacă ne aflăm în bucătărie și pregătim o masă delicioasă, sau înercăm să scăpăm de mucegaiul apărut pe perete, cu toții știm deja că un ingredient extrem de versatil, care poate fi folosit atât la mese cât și la curățenie, este oțetul! Însă, care oțet?

Probabil că am observat deja că, fie că vorbim despre rețete, ori despre trucuri de curățenie, mereu ni se va specifica dacă trebuie să folosim oțet de mere, sau de vin alb! Însă, doar foarte puțină lume știe care este, cu adevărat, diferența dintre cele două!

Ei bine, potrivit celor de la terra.com.mx, se pare că oțetul din vin alb este obținut prin fermentarea alcoolului etilic. El are o aromă ceva mai acidă, iar când vine vorba despre utilizările practice, există nenumărate moduri în care îl putem folosi!

Care este diferența dintre tipurile de oțet

De exemplu, oțetul din vin alb este utilizat la marinarea cărnii, la diferite produse la cuptor, iar datorită calităților sale de dezinfectant, acest tip de oțet este cel pe care trebuie să îl folosim la curățenie.

După cum putem intui și din numele acestuia, oțetul de mere este obținut din suc de mere lăsat să fermenteze. De asemenea, oțetul de mere nu este chiar atât de acid precum cel de vin alb.

Se pare că acest tip de oțet are și unele proprietăți utile pentru sănătatea noastră! De exemplu, se pare că oțetul de mere este util pentru sănătatea sistemului nostru digestiv! Iar un alt avantaj al acestui tip de oțet pentru sănătate vine din faptul că poate reduce nivelul de zahăr din sânge.

image
image
image
image
image
image
calculator 1680905 1280 jpg
casa pereti bere jpg
copac jpg
camera hotel png
sala de clasa jpeg
image png
man 4134645 1280 jpg
 Carmen Brumă (46 de ani) este profesoară atunci când vine vorba de fitness și alimentație sănătoasă
image
actualitate.net
image
actualitate.net