Ea este Roxana, șoferița de TIR care a cucerit străinii. Transportă marfă prin toată Europa

Roxana Maria Țincu a renunțat la conceptul de casnică, la statul acasă cu copiii - are doi băieți gemeni, deși o doare sufletul, și a plecat în Danemarca, alături de soțul ei, pentru a-și face un trai mai bun. Amândoi sunt șoferi pe TIR și formează o echipă și la locul de muncă, scrie adevarul.ro

Roxana Maria Țincu
Roxana Maria Țincu

Șoferița de TIR care a cucerit străinii!

Roxana a plecat în Danemarca cu gândul de a le fi mai bine din punct de vedere financiar, dar și pentru a fi împreună cu soțul său, care stătea foarte mult timp plecat. „Soțul lucrează pe TIR de șapte ani. Venea acasă după patru luni. Îmi plăcea și mie, și cunoșteam ce implică acest job.

Citește și: Cât e șpaga pentru un permis auto? Sumele fabuloase încasate de un instructor auto

La insistențele lui, am decis să plecăm împreună. Am făcut școala de șoferi profesioniști și asta a fost. Avem doi băieței gemeni, de 11 ani. Nu mai au nevoie de atât de multă atenție, ca atunci când erau bebeluși, și am putut să plecăm fără prea mari bătăi de cap. E foarte greu departe de ei, e crunt. Sunt cu mama mea, care se ocupă în totalitate de creșterea lor”, povestește femeia.

Vezi și: Atenție, șoferi! Imagini video înspăimântătoare din București, cu „pirații” din trafic! Folosesc și copii

„Nu este o meserie ușoară, dar a ajuns să îmi placă. Sunt multe femei în breasla asta și suntem considerate mai organizate și mai serioase decât bărbații, ca și în alte domenii. Camioanele sunt mai bine întreținute. Mâna de femeie se cunoaște și patronii sunt mai mulțumite”, ne dezvăluie mămica în vârstă de 33 de ani.

Dar recunoaște că soțul o ajută și formează o echipă de invidiat. Unde pui că greutățile se împart și ele, la doi. „Avem o cursă fixă, tranzităm Danemarca - Anglia tur-retur, Germania, Olanda, Belgia, Franța. Ne învârtim între țările astea. Ne putem organiza cum vrem. Nu avem voie să conducem mai mult de 4 ore și jumătate, cu o pauză de 45 de minute. Nu pot să spun că nu avem și situații grele”, adaugă târgovișteanca. 

Are doi băieți gemeni de 11 ani 

De exemplu, când mastodontul face pană de cauciuc. „Nu schimb eu pana, pentru că șoferii europeni nu fac penele în mijlocul drumului. Când avem situații de genul ăsta, chemăm asistența. Am pățit să fac explozie la un cauciuc, chiar eu fiind la volan. Am tras pe dreapta într-o parcare, am fost asistați de către oamenii din parcarea respectivă.

Muncă de bărbat fac atunci când încarc marfa, dau chingi, pentru siguranță. Astea sunt muncile de bărbați. Am avut situații în care ni s-a furat motorina, în Olanda. Am stat odată în autostradă, în Anglia, în jur de 20 de ore fără toaletă. A fost groaznic pentru o femeie”, își aduce aminte șoferița de TIR. 

De regulă transportă piese auto, dar se întâmplă să mai încarce și flori. De altfel, florile o leagă o pasiune mai veche a sa, Roxana fiind floristă. „În țară am terminat Artele - Desenul. Soțul a terminat Automecanica, la el se potrivește. Am fost florist, făceam buchete de nuntă, eram un fel de organizator de nunți.

Trecerea de la un job unde implică foarte multă acțiune cu oamenii, la un job unde trebuie să stau închis. Trecerea a fost grea pentru mine, dar m-am acomodat. A fost greu pentru că eram obișnuită cu comunicarea și socializarea cu oamenii. Am lucrat 3 ani ca florist”, povestește ea. 

Familia Țincu pleacă lună de lună acasă cu cel puțin 6.000 de euro, dar se gândește să se mute în Spania. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net