În acest joc video, chiar tu poți fi Iisus! Jucătorii se luptă cu Satana și fac miracole

Un joc intitulat „Eu sunt Iisus Hristos” a stârnit controverse în mediul online! Acesta permite jucătorilor să simuleze viața Mântuitorului, inclusiv săvârșirea de miracole și lupta cu Satana.

Jocul a fost creat de o companie poloneză (foto: captură video)
Jocul a fost creat de o companie poloneză (foto: captură video)

Citește și: Netflix ține la tradiție. Un joc video va fi transpus într-un film, după ce The Witcher a ajuns cel mai vizionat serial

Jocul integral va fi lansat în 2023

SimulaM, o campanie poloneză, a lansat recent un prolog care servește drept introducere în versiunea completă a jocului video – care are peste 30 de miracole biblice și 60 de personaje emblematice cu care poți interacționa pe parcursul a cel puțin 10 ore de joc. De asemenea, utilizatorii pot călca pe urmele lui Iisus Hristos „de la naștere până la înviere” și pot recrea evenimente importante din viața lui, cum ar fi Cina cea de Taină sau lupta cu Lucifer în deșert. Dezvoltarea jocului „Eu sunt Isus Hristos” a fost anunțată pentru prima dată în 2019, iar versiunea completă este de așteptat să fie lansată anul viitor.

Prologul constă în aproximativ o oră de joc și este gratuit. „Eu sunt Iisus Hristos” este un joc de simulare realist inspirat din poveștile Noului Testament din Biblie. Pășești în vremuri străvechi și urmezi aceeași cale pe care a luat-o Iisus Hristos acum 2.000 de ani. Experimentezi locuri precum Nazaret, îi întâlnești pe cei trei magi și îl ghidezi pe Iisus prin evenimente biblice - precum călătoria de 40 de zile prin deșert.

Iată și: Un nou serial și-ar putea face loc pe micile ecrane. Ce e God of War și cine îl va produce

Acesta acoperă perioada de la botezul Mântuitorului până la Învierea Sa. Căutarea lui Ioan Botezătorul este misiunea de la începutul jocului. În rolul lui Iisus, jucătorul trebuie să îi întrebe pe săteni unde se află acesta și apoi să se îndrepte spre el. Asta însemna în mare parte să culeagă fructe din tufișuri de-a lungul drumului pentru a își păstra bara de sănătate plină.

Părerile sunt împărțite

El împlinește și alte diverse obiective, cum ar fi să comunice cu pescarii și să-i ajute să pescuiască, să transforme apa în vin și alte misiuni. Jucătorii fac și câteva dintre cele mai cunoscute minuni ale lui Iisus în acest joc, cum ar fi mersul pe apă, vindecarea orbilor, alungarea demonilor și chiar învierea lui după ce a fost răstignit.

Vezi și: Jason Momoa, apariție surprinzătoare într-un film pentru copii, inspirat după un joc video

Multe dintre aceste minuni par să fie săvârșite cu „energia Duhului Sfânt” care trebuie reîncărcată înainte ca Mântuitorul să poată face minunile. Lucruri precum „Locațiile de rugăciune” oficiale și „Razele lui Dumnezeu” de marcare a obiectivelor sunt, de asemenea, în joc.

Până acum, „Eu sunt Isus Hristos” are recenzii în mare parte pozitive din partea utilizatorilor pe platforma digitală a jocurilor video, Steam, majoritatea feedback-urilor negative concentrându-se pe cât de slab este optimizat jocul și inexactități biblice. „Fecioara Maria avea doar 13 ani când l-a avut pe Iisus. Așa că versiunea Mariei cu Iisus ca și adult nu ar trebui să arate atât de bătrână, ea ar avea doar 43 de ani”, a scris un utilizator Steam.

Te-ar putea interesa și: Jocul pe mobil care îți garantează că vei slăbi odată ce îl joci

Mulți alți jucători au fost de acord că jocul a fost blasfemator, deoarece sunt de părere că  a te pune în pielea lui Isus Hristos, chiar dacă în scopul de a învăța despre miracolele pe care El a fost capabil să le facă, este greșit. Însă, alții au continuat să vorbească despre cât de minunat a fost să vezi miracolele lui Dumnezeu într-o formă media care poate fi jucată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
Zambet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net