„Îngerul Francez”, bărbatul după care ar fi fost creat personajul Shrek. Cine a fost Maurice Tillet

Popularul Shrek, unul dintre cei mai îndrăgiți eroi de desene animate pentru copii din secolul XXI, ar fi fost creat după înfățișarea unui luptător profesionist de wrestling de origine rusă, supranumit „Îngerul Francez”. Este vorba despre Maurice Tillet.

Shrek ar fi fost inspirat de Maurice Tillet / foto: colaj captură video
Shrek ar fi fost inspirat de Maurice Tillet / foto: colaj captură video

Născut în Rusia, pe 23 octombrie 1903, din părinți francezi, Maurice a fost poreclit „Îngerul” în copilărie datorită fizionomiei sale. Și-a pierdut devreme tatăl, iar în anul 1917, el și mama sa au părăsit Rusia, din cauza Revoluției, și s-au mutat în Franța, în orașul Reims.

La vârsta de 20 de ani, înfățișarea lui Maurice a suferit o schimbare serioasă. Capul, picioarele și mâinile i se umflaseră, așa că a mers la doctor și a descoperit că avea Acromegalie, o boală endocrină rară care se caracterizează prin hipersecreția de hormon de creștere și este asociată cu multiple complicații cardiovasculare și metabolice.

Ajuns la vârsta maturității, Maurice se înrolează în armata franceză pe care o deservește vreme de cinci ani în calitate de inginer. În anul 1937, el a făcut cunoștință cu Karl Pojello, un luptător profesionist de wrestling, care îl convinge să intre în domeniul necunoscut la acea vreme. Francezul intră în circuitul profesionist sub numele de „Îngerul francez” și devine prima vedetă internațională a acestui sport, fiind neînvins timp de un an și jumătate.

A fost căsătorit cu o femeie frumoasă

În 1939, Tillet a fost forțat să se mute în America, din cauza celui de-Al Doilea Război Mondial. Devenise din luna mai a anului 1940 până în mai 1942 campion mondial la categoria grea AWA. Din păcate, însă, din 1945, sănătatea lui Maurice Tillet a început să se degradeze și bietul om s-a stins din viață prematur, la numai 51 de ani, pe 4 septembire 1954, la un an după ultimul lui meci. A murit din cauza unei boli de inimă.

Se zvonește că celebrul personaj de desene animate Shrek a fost creat după înfățișarea lui Tillet, deși acest zvon nu a fost confirmat niciodată. Francezul a fost căsătorit cu o femeie frumoasă. În desenele animate, Shrek se îndrăgostește și se căsătorește cu prințesa Fiona.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Linda Purl și Patrick Duffy jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
s a oprit apa calda
sarcina, glezne umflate jpg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
bani pensie jpg
man at supermarket jpg
kong gumi wikipedia jpg
voda moldova jpg
natalia intotero 1 accident 1200x943 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net