Zeci de victime, într-un atac rusesc asupra unui spital de copii din Kiev. Zelenski: „Rusia trebuie să plătească”

Ohmadît, cel mai mare spital de copii din Kiev, a fost lovit luni de o rachetă rusească. Mai mulți oameni au murit în atacul asupra capitalei Ucrainei, iar alți zeci au fost răniți. Multe victime au rămas prinse sub dărâmături, deci nu se știe care este bilanțul exact, potrivit News.ro.

Volodomir Zelenski: „Numărul exact al victimelor este necunoscut”

Spitalul Ohmadît din Kiev a fost lovit de o rachetă rusească
Ohmadît a fost lovit de o rachetă rusească (Foto: X)

„Unul dintre cele mai importante spitale de copii din Europa a fost avariat şi există oameni sub dărâmături. Numărul exact al victimelor este, pentru moment, necunoscut.

Toate serviciile de urgență sunt mobilizate să salveze cât mai multă lume posibil. Rusia nu poate susţine că nu ştia unde îi cad rachetele şi trebuie să dea socoteală pe deplin de toate crimele sale.”, a anunţat pe X preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Forţele ruse au tras peste 40 de rachete luni, vizând mai multe oraşe ucrainene, inclusiv Kievul, a denunțat el. În întreaga țară se vorbește de zeci de morți, număr care nu poate fi confirmat pentru moment. Pacienții evacuați din spital sunt acum tratați în curte, conform imaginilor transmise de presa din Ucraine.

Acest atac al Rusiei asupra capitalei Ucrainei a fost unul dintre cele mai grave din cei peste doi ani de invazie pe scară largă a Moscovei, a declarat primarul Kievului, Vitali Kliciko. 

Trei staţii electrice au fost atinse în atacurile de luni la Kiev, a anunțat operatorul privat DTEK.

„Trei substaţii transformatoare ale DTEK au fost distruse sau avariate în cartierele Golosiivskîi şi Şevcenskivskîi la Kiev”, a precizat pe Telegram operapatorul. Linii electrice au fost, de asemenea, avariate. 

Cel puţin zece persoane au fost ucise, iar alte 31 au fost rănite în atacuri ruseşti la Krivoi Rog, în centrul Ucrainei, a anunţat Administraţia Militară a acestui oraş. „Potrivit unor date preliminare, zece persoane au fost ucise, iar 31 de răniţi se află la spital, zece dintre ei răniţi grav”, scrie pe Telegram Oleksandr Vilkul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicu Stefanuta vicepreședinte al Parlamentului European foto Remus Florescu jpg
image
image
image
image
image
image
Lacul Cincis din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (36) JPG
hobby 1536x1024 jpg
Screenshot 2024 07 19 000629 jpg
panouri fotovoltaice Ilustratie Enel AFM jpg
padure freepik jpg
pensie jpg
cutremur chile harta jpg
Bangkok jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net