Ireal! Ce sumă colosală încasa PR-ul de la Disney, în fiecare zi. De ce și-a dat demisia după numai 3 luni

Geoff Morell, un fost jurnalist, a dat marea lovitură! Acesta a fost angajat ca PR în cadrul Disney și a reușit să câștige, zilnic, suma de 150.000 de dolari! Cu toate că lucrurile păreau desprinse din filme, acesta și-a dat demisia după numai 3 luni, adunând sume colosale în urma colaborării cu gigantul.

Geoff Morell / Sursă foto: deadline.com
Geoff Morell / Sursă foto: deadline.com

Iată cum stau lucrurile: Un document de reglementare de la Disney de săptămâna trecută, raportat pentru prima dată de Wall Street Journal, a pus în lumina reflectoarelor mandatul incredibil de scurt, dar extrem de profitabil al lui Morrell în cadrul companiei, în funcția de PR al gigantului. 

Morell încasa 150.000 de dolari pe zi!

În calitate de director PR al Disney, timp de trei luni, din ianuarie până în aprilie anul trecut, Morrell a câștigat aproximativ 150.000 de dolari pe zi, relatează Chris Isidore.

Această sumă includea salariul, bonusurile și 537.438 de dolari pentru mutarea familiei sale de la Londra la Los Angeles, precum și încă 500.000 de dolari dintr-un motiv cel puțin interesant: deranjul de a trebui să mute din nou familia la plecarea sa.

Morell va primi încă 4 milioane de dolari în anul fiscal curent, care se încheie la 1 octombrie, pentru a achita restul contractului său, împreună cu bonusul țintă pe care l-ar fi primit pentru 2022.

Deci, în total, dacă ținem cont de un bonus de performanță neacordat și de plățile care urmează să vină, Morrell pleacă cu 10,3 milioane de dolari pentru exact un sfert de an de muncă. Pe românește, 3 luni. Și și-a mai obținut deja un alt angajament: funcția de președinte al unității globale de strategie și comunicare Teneo, o firmă de consultanță pentru directori executivi.

Morrell nu a răspuns la niciun fel de întrebare cu privire la pachetul său salarial de la Disney, iar Disney a refuzat să comenteze pe baza subiectului. 

Citește și - Netflix a pierdut un milion de utilizatori! Pe ce platforme au migrat toți cinefilii?

De ce și-a dat demisia după numai 3 luni

Morrell a fost implicat într-o situație destul de neplăcută la scurt timp după ce a început să lucreze ca director PR, atunci când Bob Chapek, pe atunci director executiv al Disney, a intrat cu stângăcie în dezbaterea din jurul legislației din Florida care interzice predarea identității de gen și a orientării sexuale până în clasa a treia - cunoscută sub numele de „Don't Say Gay”.

Pe scurt, Disney, cel mai mare angajator privat din stat, a încercat să păstreze tăcerea cu privire la acest proiect de lege. Angajații au fost furioși. Așa că Chapek s-a pronunțat împotriva ei. Apoi, liderii republicani au fost furioși.

Compania a anunțat plecarea lui Morrell la câteva zile după acest coșmar.

(Pentru a fi corect, nu cred că dacă ar fi avut-o pe Olivia Pope pe statul de plată, Disney ar fi ieșit nevătămată din acel scandal. Dar, de asemenea... cineva trebuia să-și asume vina. În cele din urmă, Chapek a fost și el dat afară, amortizat de o indemnizație de concediu de 20 de milioane de dolari care abia dacă mai înlătură jena de a fi înlocuit de propriul său predecesor, Bob Iger).

Concluzia jurnaliștilor este simplă: situația în care s-a aflat Morell a confirmat suspiciunea că titlurile de director executiv sunt lipsite de sens și că America corporatistă este doar un joc mare pe care poți învăța să îl joci în funcție de mediul în care te afli. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net