Netflix a pierdut un milion de utilizatori! Pe ce platforme au migrat toți cinefilii?

În al doilea trimestru al anului 2022, Netflix a raportat că a pierdut aproape un milion de utilizatori, făcând o gaură masivă în bugetul companiei.

netflix laptop jpg

Declinul companiei Netflix nu este un mister pentru nimeni. După ce mai multe servicii de streaming au apărut pe piață, iar conținutul disponibil de pe Netflix a fost retras, pentru a fi urcat pe platformele concurenței. 

Încearcă și: Cele mai bune filme de acțiune pe care să le vezi pe Netflix

Nu doar asta i-a făcut pe utilizatori să plece. Recent, Netflix a anunțat că plănuiește să majoreze prețul abonamentelor pentru cei ce-și împart contul cu alte persoane din afara gospodăriei. 

De altfel, trebuie luat în calcul și apariția reclamelor. Foarte mulți utilizatori au abandonat televiziunea, din cauza reclamelor persistente. Acum, Netflix se transformă într-o televiziune clasică, unde poți să primești anumite reclame în timpul filmului. Bineînțeles, prețul unui abonament ce are reclame este mai mic, 

Ca urmare a trendului descendent al companiei, Netflix a raportat că a pierdut în trei luni aproximativ 970,000 de utilizatori. Ulterior, pentru primele luni ale anului, Netflix a mai raportat o pierdere asemănătoare de 200,000 de utilizatori. 

Urmărește și: Review HBO Max. Merită să-ți faci abonament la acest serviciu de streaming?

De altfel, compania este de părere că până la finalul anului va ajunge să piardă, în total, aproximativ 2,000,000 de utilizatori. 

Unde s-au dus toți utilizatorii Netflix?

Rămași fără conținut calitativ, mai mulți utilizatori au decis să se refugieze pe HBO Max, Disney Plus sau Amazon Prime, de exemplu. 

Vezi și: Lista filmelor și serialelor ce vor ajunge pe serviciul Disney Plus România

HBO Max exista și anterior pe teritoriul României, dar sub numele HBO Go - o versiune mai slab calitativă, fără prea mult conținut și cu un design destul de mediocru. Totuși, recent, compania a decis să-și extindă platforma Max și pentru partea de est a Europei. 

De altfel, Disney Plus este printre cele mai apreciate servicii de streaming. După ce și-au retras o bucată mare de conținut de pe Netflix, compania a decis să se extindă și pe piața românească, foarte multe filme marca Disney fiind disponibile și la noi. 

În schimb, Amazon Prime rămâne printre cele mai puțin accesate servicii de streaming din România. Având o acoperire mult mai mare și mai de succes în Occident, compania nu s-a axat foarte mult pe promovare și marketing pentru piața românească.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner adela popescu png
adela popescu colaj instagram jpg
netflix 1 jpg
banner dorian popa png
Dragoste pe muchie de cutit 11 jpeg
ancuta pop colaj instagram jpg
Deea Maxer a povestit că ea a luat decizia de a se separa de bărbatul cu care a trăit timp de 18 ani
cub ioana ginghină cristian pitulice png
image
actualitate.net
image
actualitate.net