Locul din România care îți aduce aminte de atmosfera exotică și istoria bogată a insulelor din Malta. Turiștii sunt îndrăgostiți de acest loc

Printre cele mai valoroase comori ale României, cu o istorie de sute de ani, se numără şi un loc minunat, care poate aminti de atmosfera exotică și istoria bogată a insulelor din Malta. Tu știi despre ce loc este vorba? 

Locul din România de care turiștii sunt îndrăgostiți / Foto: Freepik
Locul din România de care turiștii sunt îndrăgostiți / Foto: Freepik

Un loc din România, care poate aminti de atmosfera exotică și istoria bogată a insulelor din Malta, este Cetatea Alba Carolina, din Alba Iulia. Despre Alba Carolina nu poți să spui că este o simplă cetate. De ea se leagă întregul „univers” al orașului Alba Iulia. Istoria și modernismul conviețuiesc atât de bine acolo, între zidurile ei, încât odată ce ai intrat pe poartă, uiți de tine, uiți în ce an ești și începi să retrăiești totul.

Cetatea Alba Carolina, un loc de poveste

Frumusețea locului, bunătatea și înțelepciunea oamenilor, toate acestea fac din acest ținut un loc de legendă. Dar toate n-ar fi nimic fără cetate! Pentru că inima orașului este Cetatea Alba Carolina, locul în care trecutul are viitor! Nici timpul, și cu atât mai puțin distanțele, nimic nu-l poate împiedica pe călătorul însetat de istorie să ajungă aici.

Această cetate impresionantă, situată în județul Alba, reprezintă una dintre cele mai mari cetăți stelare din Europa și a fost construită în secolul al XVIII-lea într-un stil baroc. 

Intrând în Cetatea Alba Carolina, vei simți că ai făcut un pas înapoi în timp, descoperind multe elemente arhitecturale care îți amintesc de bogata istorie și cultură a Maltei. Cetatea este înconjurată de ziduri masive și are patru porți impresionante, fiecare cu propriul stil arhitectural unic. Poarta a III-a, cunoscută și sub numele de Poarta Trinității, este o replică a Porții Mdina din Malta.

Există multe clădiri istorice în interiorul cetății, inclusiv Catedrala Romano-Catolică și Catedrala Reîntregirii. Totodată, veți avea ocazia să explorați Muzeul Național, care găzduiește o colecție impresionantă de artefacte și documente legate de istoria României. Într-adevăr, atmosfera și arhitectura Cetății Alba Carolina sunt o amintire a farmecului exotic și a istoriei bogate a insulelor din Malta. Locul este perfect pentru a descoperi frumusețea și bogăția culturală a României. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net