Locul fabulos din România de care puțină lume știe! E unic în Europa și a fost vizitat de un împărat

Ultima actualizare:

Țara noastră este plină de locuri încărcate de tradiție și legende, precum și de peisaje de o frumusețe incredibilă. Unele dintre ele au devenit cunoscute chiar și peste hotare, iar turiștii bat drum lung pentru a vedea cu ochii lor peisajele încântătoare. Un astfel de loc este și Pădurea de Argint, din județul Hunedoara, care arată spectaculos și care este încărcată de povești.

Locul fabulos din România de care puțină lume știe!
Locul fabulos din România de care puțină lume știe!

Locul din România unic în Euorpa. Pădurea a fost vizitată de un împărat

Pădurea de Argint este cunoscută în regiunea județului Hunedoara, dar i s-a dus vorba și mai departe. Este o pădure de fagi, care se întinde pe aproximativ 13 hectare și care înconjoară satul Săcărâmb, din Munții Metaliferi. În secolul al XIX-lea era cunoscută și în Europa și a fost vizitată chiar și de către un împărat. 

Localnicii au construit în pădure un foișor sub formă de piramidă, unde vizitatorii se pot relaxa. Însă atracția principală rămâne izvorul, în jurul căruia circulă o poveste captivantă. Un monument de piatră amintește și despre vizita împăratului Franz Joseph care, în timpul călătoriei sale în Transilvania, se spune că a traversat pădurea.

Împăratul se spune că a mers pe drumul pe care minerii îl foloseau pentru a transporta aurul extras din mină și s-a oprit în dreptul unui izvor. A băut din apa acestuia, despre care legendele spun că este foarte pură și că ar avea efecte nebănuite.

Numele pădurii vine datorită aspectului său 

Pădurea de argint se află la 25 de kilometri de orașul Deva Foto: Facebook
Pădurea de argint se află la 25 de kilometri de orașul Deva Foto: Facebook

Localnicii au numit pădurea așa datorită aspectului pe care îl au fagii atunci când razele soarelui sau lumina lunii cad peste ei. Fiind vorba despre fagi albi, aceștia arată ca și cum ar fi argintii atunci când sunt sub raze de lumină. Locul a devenit cunoscut și printre străini, care vin aici pentru a experimenta energiile despre care se spune că înconjoară locul.

Unde se află Pădurea cu Argint 

Aflat la 25 de kilometri de orașul Deva, satul Săcărâmb există în documente de aproximativ 550 de ani, însă în realitate a apărut cu mult înainte. La jumătatea secolului al XVIII-lea, au fost deschise în zonă primele exploatări miniere. Potrivit legendei care înconjoară locul, un sătean care își plimba porcii a descoperit în munte o bucată de rocă strălucitoare.

S-a prezentat cu ea la un moșier, iar piatra s-a dovedit a fi aur. Vestea descoperirii metalului prețios s-a răspândit rapid, așa că la scurt timp a apărut prima exploatare minieră de metale prețioase în zonă. Până la sfârșitul secolului al XIX-lea, peste 40 de tone de aur au fost extrase din minele Săcărâmbului. Minele din zonă au funcționat până în anul 2000, după care au fost închise.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net