Locul unic din România devenit cunoscut pentru vindecări miraculoase: „Au venit în cârje aici şi au plecat fără ele”

Ultima actualizare:

Dacă nu știai, există un loc unic la noi în țară asaltat de turiști datorită izvoarelor termale. Acest loc a devenit cunoscut în întreaga lume după anul 1800, atunci când localnicii au descoperit proprietățile apei, despre care se spune că este vindecătoare.

Ocna Șugatag, locul unic din România asaltat de turiști / Foto: Captură video
Ocna Șugatag, locul unic din România asaltat de turiști / Foto: Captură video

România are o treime din izvoarele termale și minerale din Europa, printre care se numără și Băile Termale de la Ocna Șugatag. Oamenii din Ocna Șugatag, județul Maramureș, s-au ocupat încă din cele mai vechi timpuri de exploatarea sării, iar după anul 1800, au descoperit și proprietățile apei, despre care se spune că este vindecătoare.

Se spune că apa de la Ocna Şugatag poate vindeca toate problemele de sănătate, de la cele neurologice până la cele ginecologice. Până și specialiștii susțin că izvoarele termale de la Ocna Șugatag sunt unice deoarece apa are o concentrație de sare de până la 119 g/l. Aceasta este extrasă dintr-o mină situată la 200 de metri adâncime, este pompată și apoi ajunge în stație printr-o conductă.

Și nu doar proprietățile apei pot face minuni, ci și temperatura ridicată, 37 de grade Celsius. Aerul curat este un alt lucru care face ca acest loc să fie unic în țara noastră. Situată într-o depresiune intramontană, chiar și vara temperaturile sunt mai scăzute și aerul este răcoritor inclusiv în sezonul cald.

Apele din Ocna Șugatag au calități care echivalează cu sarea din Hymalaia

Acesta este și motivul pentru care afecțiunile respiratorii pot fi tratate aici. Oamenii vin în acest loc în fiecare an în căutarea unui leac pentru o serie de afecțiuni, cele mai frecvente fiind cele reumatice. Într-un astfel de loc ajung și cei care au afecțiuni post-traumatice. Cu toate acestea, băile cu apă sărată nu sunt indicate persoanelor însărcinate, cei care au probleme cronice sau cu tensiunea.

Așadar, la Ocna Șugatag se pot trata afecțiuni reumatice degenerative (spondiloză cervicală, dorsală și lombară, artroze și poliartroze); afecțiuni reumatice abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrită scapulohumerală); afecțiuni post-traumatice; afecțiuni neurologice periferice (pareze ușoare, sechele după polineuropatii); și afecțiuni ginecologice.

Cei care ajung în acest loc pot găsi o gamă largă de leacuri naturiste cu apă sărată: „M-am gândit ca pacienţii turişti care trec prin staţiune să continue tratamentul început cu apa salină care este darul lui Dumnezeu pentru noi. M-au motivat pacienţii care au venit în cârje aici şi au plecat fără ele”, a explicat  Gheorghe Țibuleac, farmacist.

De asemenea, Mihai Ivaszuk, primarul comunei Ocna Şugatag, care se laudă cu calitățile antreprenoriale ale concetățenilor săi, a aflat că apele din Ocna Șugatag au calități care echivalează cu sarea din Hymalaia: „Au venit nişte cetăţeni din Germania care au luat 10 litri de apă şi după analize au ajuns la concluzii deosebite, calităţile echivalează cu sarea din Himalaya. O să încercăm să dăm o față acestei staţiuni, să atragem cât mai multă lume, chit că suntem plini”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net