Locul din România ce pare a fi desprins din Stăpânul Inelelor. Arată mirific, vei vrea și tu să-l vizitezi!

România este plină de colțuri de rai, care abia așteaptă să ne bucure sufletele și privirile. Unul dintre acestea este considerat a fi printre cele mai spectaculaose subterane modelate de oameni, din întreaga lume. Acesta a fost, în 2008, modernizat cu fonduri europene, iar acum oferă peisaje de basm, ce-ți vor rămâne mult timp pe retină și cure balneare unice, datorită aerosolilor și ionilor de sare. Este vorba despre Salina Turda. Ea se află într-o zonă feerica: Durgău-Valea Sărată din Turda. 

În această zonă există Salina Turda, un loc spectaculos. Foto: Click.ro.
În această zonă există Salina Turda, un loc spectaculos. Foto: Click.ro.

Una dintre cele mai renumite saline din Transilvania

Salina are o întreagă istorie, însă merită menționat faptul că aceasta intră sub administraţia austriacă undeva la sfârşitul secolului al XVII-lea. Și încă din acele vremuri au fost deschise 5 ocne subterane: Mina Tereza, Mina Anton, Mina Clujeana, Mina Rudolf şi Mina Ghizela. Însă, din păcate, Salina de la Turda, care era încă de pe atunci una din cele mai importante ale Transilvaniei, începe să decadă după 1840.

Însă, ea o să revină la viață în 2010 și extrem de vizitată nu doar de către români, ci de turiști din întreaga lume. În 2008, beneficiază de un sprijin financiar de la Uniunea Europeană și, astfel, încep lucrările de renovare. Reintră în circuitul turistic din ianuarie 2010. După amplu proces de modernizare, salina are parte de o nouă înfăţişare feerică. Cu siguranță dacă nu ai vizitat-o niciodată, este timpul să o treci pe lista ta de călătorii.

Sală de concerte, bowling și o gondolă imensă

Vei rămâne surprins de ceea ce vei descoperi în Mina Rudolf. Aici există o sală de concerte, teren de sport, bowling, minigolf, dar şi o gondolă imensă. Și Mina Terezia este de basm. Te vei putea bucura de un debarcader pe lac cu bărci. Vei putea să ai parte de o plimbare de neuitat pe lacul salin.

Tot aici, există și Complexul Balnear Potaissa. Bazinul cu apă sărată este recomandat pentru curele balneare – profilactice, terapeutice și de recuperare. 

Ajută în tratarea bolile pulmonare

Așadar, merită să-i treci pragul dacă vrei să vezi un loc de basm, dar și dacă ai anumite probleme de sănătate. Salina Turda are un microclimat care favorizează terapiile recuperatorii în diferite afecţiuni interne. Prezența aerosolilor de sare și a ionilor ajută în tratamentul multor afecțiuni. Amintim doar câteva dintre ele: rinita alergică, rinosinuzita cronică, polipi, faringite, traheo-bronșite, pneumonii,  astm bronşic, bronhopneumopatie cronică obstructivă, eczema sau dermatitele atopice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Mette Marit, Prințesa Ingrid și Prințul Haakon, GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ciolacu liturghie  jpg
Pelerinaj Sf  Parascheva Iași   Foto Dan Coțcaru ( courtesy image ) (1) jpeg
foto click (5) jpeg
platou all inclusive jpg
BeFunky collage (38) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry în Columbia Foto Profimedia (1) jpg
Benny Steinmetz  jpeg
usturoi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net