Marele artist al omenirii care refuza să facă baie. Considera acest obicei toxic pentru sănătatea lui

Marile personalități ale istoriei au fost adesea însoțite de obiceiuri ciudate, tabieturi excentrice și moduri de viață aparte. În lumea artistică, de la Michelangelo la Frida Kahlo, de la Beethoven la Dickens și Proust, acești genii au fost nu doar maestri ai creației, ci și protagoniști ai unor comportamente care au uimit contemporanii și au lăsat o amprentă distinctă în istorie. Descoperă câteva dintre cele mai remarcabile obiceiuri ale acestor maeștri ai artei și literaturii.

Cadă. Foto: arhiva.
Cadă. Foto: arhiva.

Michelangelo Buonarroti și aversiunea față de baie

Geniul care a dat viață Capelei Sixtine a fost cunoscut pentru obiceiurile sale neobișnuite. Michelangelo a refuzat să facă baie, considerând acest obicei ca fiind periculos pentru sănătatea sa. De asemenea, a fost notoriu pentru faptul că dormea cu hainele și cizmele pe el, fără să le schimbe timp îndelungat. Chiar dacă excentricitățile sale sunt cunoscute, creațiile sale rămân printre cele mai valoroase opere de artă ale omenirii.

Frida Kahlo și animalele

Revoluționară în modul în care a perceput viața, Frida Kahlo a avut și ea obiceiurile ei distincte. În ciuda stării sale de sănătate precare, Kahlo a împărțit viața ei cu o mulțime de animale - câini, maimuțe, papagali, găini și chiar un pui de porc numit Granizo și un vultur. Dragostea sa pentru creaturi și pasiunea pentru artă au definit universul său personal.

Ludwig van Beethoven și ritualurile matinale

Marele compozitor Beethoven nu a fost lipsit de obiceiuri ciudate. În fiecare dimineață, acesta număra cele 60 de boabe de cafea la micul dejun și stătea ore întregi la birou înainte de a pleca într-o plimbare lungă. În timpul baiei, fredona diverse melodii, ilustrând conexiunea sa profundă cu muzica.

Charles Dickens și programul său riguros

Celebrul scriitor Charles Dickens a fost cunoscut pentru programul său strict, lucra între orele 09:00 și 14:00, urmat de o plimbare de 3 ore. Dormitul cu fața spre nord și organizarea obiectelor din încăpere pentru a semăna cu biroul său au fost doar câteva dintre ritualurile sale zilnice.

Marcel Proust și obsesiile sale culinare

Scriitorul francez Marcel Proust și-a trăit majoritatea vieții în dormitorul său, trezindu-se târziu în zi și savurând cafea și cornuri. Un detaliu interesant este că inhala vapori din pulbere de tutun cu opiu, ilustrând obsesiile și excentricitățile sale culinare.

Demostene și antrenamentul oratoric inedit

Demostene, celebrul om politic și orator al Antichității, a devenit maestru în arta vorbirii prin metode neobișnuite. Petrecând ore întregi studiind retorica, acesta repeta vorbirea cu pietre în gură, marcându-se ca unul dintre cei mai mari oratori din istorie.

Aceste obiceiuri excentrice ale marilor artiști adaugă o notă fascinantă la viețile lor deja complexe și bogate în creație. Ele ilustrează diversitatea umană și modul în care personalitățile unice contribuie la creații care rezistă timpului și rămân parte integrantă a patrimoniului cultural universal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net