Metoda de curățat cuptorul cu microunde care l-ar putea strica definitiv. Multe gopodine fac această greșeală

În prezent, cuptorul cu microunde este nelipsit din multe case, oamenii au început să îl folosească la aproape orice. Însă, deși unele lucruri ți se par normale, ele pot fi foarte dăunătoare pentru el. Aparatul electrocasnic se numără printre cele care se murdăresc foarte ușor, de aceea trebuie spălat frecvent. Specialiștii avertizează că un obiect nu ar trebui folosit niciodată pentru curățarea cuptorului cu microunde, nici în interior, nici în exterior!

Greșeala care îți strică cuptorul cu microunde / foto: arhiva Click!
Greșeala care îți strică cuptorul cu microunde / foto: arhiva Click!

Cuptorul cu microunde este unul dintre cele mai frecvent utilizate electrocasnice din bucătărie. Oamenii s-au obișnuit să-l folosească la orice. De altfel, este și unul dintre aparatele electrocasnice care se murdărește cel mai ușor, tocmai de aceea trebuie spălat frecvent. Însă, mulți români fac o greșeală care poate dăuna cuptorului cu microunde atunci când îl curăță.

Nu folosi acest obict pentru curățarea cuptorului cu microunde

Experții avertizează că nu trebuie să folosiți un burete de sârmă pentru a curăța cuptorul cu microunde, atât în interior, cât și în exterior. Sârma poate deteriora și distruge suprafața cuptorului, ceea ce duce la apariția ruginii și deteriorarea finisajului. Acest lucru nu doar că afectează aspectul aparatului, dar poate duce și la defectarea sa permanentă.

De asemenea, pe lângă buretele de sârmă, este important să eviți și alte produse de curățare abrazive sau solvenți precum alcoolul, benzenul, amoniacul sau diluanții. Mai mult decât atât, nici produsele pe bază de înălbitor sau clor nu sunt recomandate, mai ales dacă este vorba de curățarea la interior, deoarece pot provoca daune ireparabile.

Igienizarea acestuia este extrem de importantă și poate fi realizată cu ingrediente naturale, găsite în gospodărie. Acestea te vor ajuta să cureți în profunzime cuptorul cu microunde, dar și să înlături mirosurile neplăcute ce pot persista după ce ai încălzit mai multe feluri de mâncare. Specialiștii spun că este foarte important ca aparatul să fie scos din priză atunci când îl cureți.

Curățarea cuptorului cu microunde poate fi realizată cu ingrediente naturale

Tot ce ai nevoie pentru a curăța aparatul este un amestec format din apă și 2-3 linguri de oțet. Pune-l într-un bol micuț și încălzește soluția timp de 2-3 minute, până când aburul acoperă pereții interiori ai aparatului. Lasă amestecul să acționeze și înmoaie murdăria. Ulterior, folosește o cârpă moale pentru a șterge interiorul cuptorului, fără a pune presiune.

Dacă nu ești mare fan al oțetului, poți urma aceleași etape descrise mai sus și înlocui ingredientul principal cu lămâia. Avantajul lămâii este că aceasta conține acid citric, ce îndepărtează eficient grăsimea și murdăria, lăsând în urmă un miros proaspăt și plăcut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cluj-Napoca
image
image
image
image
image
image
image png
delta dunarii foto AMDTDD jpeg
image png
ceausescu congres jpg
bacalaureat adevarul jpg
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
rosii tomate istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net