„Mi-a cerut să-mi ridic rochia!” Drama unei românce la interviul de angajare la o companie aeriană

Ultima actualizare:

tânără din România a oferit detalii cutremurătoare de la interviul de angajare la o cunoscută companie aeriană. „Prima fată care a intrat a ieșit plângând”, a dezvăluit aceasta pentru o publicație din Spania. Povestea sinistră a fost confirmată și de alte românce prezente la același concurs de angajare.

Ce a pățit o româncă la interviul de angajare la o companie aeriană
Ce a pățit o româncă la interviul de angajare la o companie aeriană

Tot episodul șocant a avut loc la un hotel din Madrid, în noiembrie, în timpul unui eveniment de recrutare organizat de „Meccti“, una dintre cele mai importante agenții de recrutare de personal de cabină din lume.

Femeile care s-au prezentat la un concurs pentru a deveni însoțitoare de bord la compania Kuwait Airways au mărturisit că li s-a cerut să se dezbrace în lenjerie intimă, pentru ca reprezentanții angajatorului să le poată inspecta corpul, conform Insider. Iar detaliile cutremurătoare nu se opresc aici.

Românce puse să se dezbrace la concursul de angajare pentru o companie aeriană

Prima dezvăluire îi aparține Marianei, o tânără în vârstă de 23 de ani. Aceasta a povestit pentru publicația spaniolă „El Diario“ că i s-a cerut să se dezbrace până la sutien, fustă și colanți, în timp ce o femeie recrutor nota ceva într-un caiet.

M-am simțit ca un animal la grădina zoologică", a spus femeia. Aceasta a povestit că o candidată a fost respinsă pentru că „nu le-a plăcut pielea sau zâmbetul ei”, potrivit Insider, citat de Adevărul.  

Potrivit româncei, în timpul unei inspecții inițiale, specialiștii în recrutare ar fi refuzat femeile cu ochelari, aparat dentar, cicatrici vizibile sau alunițe, precum și pe cele despre care au considerat că sunt supraponderale.

Au existat multe momente incomode în timpul interviului. Recrutorii le-au întrebat pe unele dintre fete dacă ar fi dispuse să slăbească, iar pe altele dacă ar fi dispuse să „mănânce mai mult".

I s-a cerut să intre într-o cameră: „Prima fată a ieșit plângând“

Ulterior, reprezentanții companiei le-au cerut candidatelor preselectate să intre individual într-o cameră, unde o femeie recrutor le-a cerut apoi să se dezbrace, conform sursei citate.

Prima fată care a intrat a ieșit plângând. Celelalte au ieșit spunând același lucru. Mi-a fost greu să cred. M-am speriat, dar ele nu exagerau", a povestit Bianca, o însoțitoare de bord de 23 de ani din România, pentru El Diario.

Când i-a venit rândul să intre în camera de hotel, românca s-a trezit că trebuie să-și ridice rochia. Femeia a rămas doar în lenjerie intimă în fața recrutorului. Motivația celor care organizau interviul a fost una foarte bizară. I s-a răspuns că aceștia verifică dacă are cicatrici, semne din naștere și tatuaje.

Am tras-o puțin în sus, până sub genunchi, așa că ea a tras-o până la chiloți. Rochia mea avea un fermoar la spate și ea mi-a cerut să o trag până la talie, așa că stăteam acolo doar în sutien", a povestit tânăra din România.

Cum arăta anunțul de angajare al companiei aeriene

Candidații trebuiau să aibă o înălțime de cel puțin 1,70 metri, cu „greutatea și înălțimea proporționale", și să aibă „o prezentare generală excelentă", potrivit anunțului de recrutare făcut de Meccti.

Departamentul spaniol al Muncii a luat atitudine după incidentul din luna noiembrie. A fost deschisă o investigație privind procesele de angajare.

Este un comportament intolerabil care încalcă demnitatea și drepturile fundamentale ale acestor femei", a spus Joaquín Pérez Rey, secretarul de stat spaniol pentru ocuparea forței de muncă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net