Noul tip de pește disponibil în comerț care face concurență somonului: gustos, plin de vitamine și mai accesibil ca preț
Deja știm cu toții cât de sănătoasă este carnea de pește pentru organismul nostru. Indiferent de ce dietă am alege, experții ne vor recomanda să consumăm acest tip de carne, mai ales de somon. Însă, în țara noastră a apărut un nou tip de pește, chair și mai sănătos!

Somonul este considerat de către cei mai mulți specialiști a fi cel mai sănătos tip de pește pe care îl putem consuma. Însă, acest lucru nu înseamnă că nu există nicio alternativă viabilă! Dimpotrivă, în țara noastră a apărut în supermarketuri un pește la fel de bun, dar care se vinde la un preț mult mai accesibil!
Mai precis, este vorba despre păstrăvul somonat, care, de fapt, este un păstrăv curcubeu care a primit o dietă specială. Datorită conținutului ridicat de omega-3, el este recomandat femeilor însărcinate și copiilor mici. În plus, acest păstrăv poate sprijini sistemul nervos central!
Este un pește la fel de bun precum somonul
Mai mult decât atât, cei care consumă acest tip de pește pot observa că se vor concentra mai bine, de-a lungul zilelor. În plus, păstrăvul somonat poate proteja persoanele în vârstă de diferite boli cardiovasculare.
Iar un alt avantaj al acestui tip de păstrăv este faptul că este printre cei mai siguri pești de pe piață, atunci când vine vorba despre conținutul de mercur. În păstrăvul somonat mai găsim vitamina B6, B12, cât și potasiu, fosfor, cât și seleniu.
Poate sprijini sistemul nervos central
Acest pește este originar din Statele Unite, însă a început să fie introdus și în Europa încă din secolul XIX. Este foarte popular în crescătoriile de pe continentul nostru, iar acum începe să fie apreciat și în România.
„Nu este vreo mutație genetică, așa cum ar putea crede unii sau cine știe ce încrucișare, totul vine din alimentație. Aceeași alimentație bogată în beta-caroten care se dă și somonului de crescătorie în faza de îngrășare pentru a obține o carne roz.
Tocmai de aceea culoarea cărnii nu influențează gustul, păstrăvul somonat își păstrează gustul specific de păstrăv, ușor dulceag și cu un miros fin de mâl”, spune producătorul Ovidiu Farcaș, potrivit kanald.ro.