O legumă cunoscută ne poate provoca probleme de sănătate. Ce trebuie să știm înainte de a merge la cumpărături
Este o legumă cunoscută, în mod obișnuit, pentru numeroasele beneficii pe care le aduce sănătății noastre. Însă, poate spre surprinderea multora dintre noi, există și anumite riscuri asociate cu această legumă verde delicioasă. Iar dacă nu suntem atenți, ea ne poate provoca probleme destul de serioase!

Atunci când începem orice tip de dietă, un sfat pe care îl vom primi de fiecare dată este să consumăm mai multe fructe și legume. Însă, deși acestea sunt foarte bune pentru organismul nostru, există și situații în care anumite legume ne pot provoca probleme de sănătate! Iar poate că mulți dintre noi vom fi surprinși de faptul că spanacul poate fi mult mai periculos decât am crede!
Practic, conform unei analize anuale efectuate de către Environmental Working Group (EWG), spanacul se găsește adesea pe lista alimentelor cu cele mai ridicate niveluri de contaminare chimică! Iar motivul pentru care această problemă afectează spanacul ar fi faptul că frunzele sale absorb și rețin foarte ușor diversele pesticide și substanțe folosite în timpul procesului de cultivare!
Spanacul poate fi mult mai periculos decât am crede
Chiar și atunci când este spălat, există riscul ca o parte a pesticidelor să mai rămână pe suprafața frunzelor. Practic, există riscul ca această legumă care, în mod normal, este foarte sănătoasă, să fie și o sursă de substanțe toxice!
Din acest motiv, este foarte important să alegem un spanac provenit din surse ecologice! Acesta nu numai că va avea un gust mai bun, dar va fi mult mai sigur pentru consum.
Este o legumă foarte sănătoasă
În mod normal, spanacul este una dintre cele mai sănătoase legume pe care le vom putea consuma! El are un conținut ridicat de vitamina K, perfectă pentru sănătatea oaselor și pentru o bună coagulare a sângelui. În plus, în spanac mai găsim și vitaminele A, B9 și C, toate ideale pentru un sistem imunitar mai puternic.
Iar, nu în ultimul rând, spanacul este deja faimos și pentru conținutul său ridicat de fier. Așa că, dacă avem cum, ar trebui să introducem această legumă în dieta noastră, pe cât mai mult posibil!