Cele mai sigure orașe din România. Cinci dintre ele au intrat în top 100 la nivel mondial

Ultima actualizare:

Cele mai sigure orașe din România. Cinci dintre ele sunt în top 100 la nivel mondial. Conform clasamentului realizat de Numbeo, cea mai bună clasare a obţinut-o oraşul Cluj-Napoca, care ocupă poziţia cu numărul 25 în acest top.

Orașele din România incluse în topul celor mai sigure locuri din lume. Foto: Stefan Both
Orașele din România incluse în topul celor mai sigure locuri din lume. Foto: Stefan Both

Cinci orașe sigure din România

Românii se întreabă care sunt cele mai sigure orașe din țara noastră. Însă foarte puțini știu că sunt cinci orașe care se află în top 100 la nivel mondial, scrie romaniatv.net. Potrivit unui top realizat de Numbeo, cea mai mare bază de date din lume care deține date furnizate de utilizatori, despre orașe și țări din întreaga lume, Cluj-Napoca este cel mai sigur oraș din România. Acesta este orașul din țara noastră care o obținut cea mai bună clasare, ocupând numărul 25 în acest top.

Cluj-Napoca este cel mai sigur oraș din România Foto: Shutterstock
Cluj-Napoca este cel mai sigur oraș din România Foto: Shutterstock

Timișoara și Brașovul, alte orașe în top

Acesta este urmat de un alt oraş important al României, Timişoara, care ocupă locul 32. De asemenea, un alt oraș în care românii se simt în siguranță este Braşovul. Orașul situat la poalele Tâmpei ocupă poziția 54, în timp ce capitala României este pe locul 66, în urcare cu o poziţie faţă de clasamentul anterior. Capitala Moldovei este la rândul său un oraș foarte sigur. Orașul Iași a reuşit să se claseze pe poziţia cu numărul 88.

„Am fost bucuros să aflu că orașele Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, București și Iași sunt în topul celor mai sigure locuri din lume, potrivit evaluării uneia dintre cele mai importante platforme care oferă date despre calitatea vieții și rata criminalității la nivel global”, a transmis ministrul de Interne.

Abu Dhabi, cel mai sigur oraș din lume

Abu Dhabi din Emiratele Arabe Unite este cel mai sigur oraș din lume pentru al șaselea an consecutiv, conform raportului Numbeo.

Pentru determinarea gradului de siguranță al orașelor din lume reprezentanții Numbeo au luat în considerare următorii factorii: care este nivelul infracționalității, cât de sigur este să te plimbi prin oraș ziua și noaptea, care sunt șansele să fii jefuit sau să îți fie furată mașina, care sunt șansele să fii agresat fizic de persoane străine, care sunt șansele să fii insultat sau deranjat de cineva pe stradă, care sunt șansele să fii atacat din cauza culorii pielii, a originii etnice, a genului sau a religiei, câtă lume consumă sau vinde droguri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net