Orașul superb unde o casă costă doar 1.5 lei. Peste cincizeci de familii s-au mutat deja

Ultima actualizare:

Legrad, un orășel situat în partea de nord a Croației, se confruntă cu dificultăți din cauza scăderii numărului de locuitori, un fenomen comun în zonele rurale.

Aici oricine își permite o casă / foto: Alamy
Aici oricine își permite o casă / foto: Alamy

Populația acestui oraș a scăzut sub pragul de 2.000 de locuitori, determinând autoritățile locale să ia măsuri inedite. În încercarea de a revitaliza comunitatea și de a atrage noi rezidenți, Legrad oferă locuințe la prețuri foarte reduse, ajungând chiar la suma simbolică de 1,5 lei.

Stategia nu este o noutate

Această strategie nu este o noutate pentru Legrad. Inițiativa a fost adoptată pentru prima dată acum cinci ani, iar datorită succesului înregistrat, autoritățile au decis să reia această practică.

Ivan Sabolic, președintele administrației locale, a menționat într-un raport de pe știridiaspora.ro că, în urma acestei politici, peste cincizeci de familii s-au stabilit în oraș. Astfel, numărul persoanelor care au cumpărat o casă la prețul nominal de aproximativ 30 de cenți a crescut la 120.

Pentru a beneficia de această ofertă, doritorii trebuie să îndeplinească anumite criterii stabilite de autorități. Printre acestea se numără faptul de a fi căsătoriți, de a avea vârsta de până în 45 de ani, de a nu avea antecedente penale și de a nu deține o altă proprietate. În plus, un avantaj îl au cei care lucrează în profesii relevante pentru zona respectivă și familiile cu copii mici.

Legrad face parte din cantonul Koprivnica-Križevci și, conform datelor recensământului din 2011, avea o populație de 2.241 de locuitori. Această inițiativă reprezintă un efort al autorităților locale de a contracara tendința de depopulare și de a îmbunătăți dinamica comunității.

Orașul, important din punct de vedere istoric

Legrad, un orășel pitoresc situat în nordul Croației, este o destinație plină de farmec și istorie. Aflat la confluența râurilor Mura și Drava, Legrad este un loc unde natura și cultura se împletesc armonios. Cu rădăcini ce datează din perioada medievală, orașul a fost cândva un punct important de comerț și navigație.

Astăzi, Legrad atrage vizitatori cu peisajele sale idilice, perfecte pentru iubitorii de natură și activități în aer liber. Pădurile bogate și râurile cristaline oferă posibilități excelente pentru drumeții, pescuit sau doar pentru a te relaxa într-un cadru natural liniștit.

Deși mic, centrul istoric al orașului este plin de clădiri vechi și străduțe înguste, ce păstrează amprenta trecutului său. Printre atracțiile principale se numără biserica parohială și ruinele castelului Legrad, care amintesc de importanța sa istorică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net