Păpușa Barbie a împlinit 65 de ani! Cum a aniversat compania Mattel

Unul dintre cele mai iconice simboluri ale culturii populare, păpușa Barbie, sărbătorește 65 de ani de existență. Barbara Handler, fiica creatoarei Ruth Handler, a fost muza care a inspirat prima jucărie, produsă de Mattel în 1959. Aceasta avea părul blond, costumul de baie alb-negru și ochii migdalați.

O păpușă Barbie stând la masă într-o casă de păpuși
Păpușa Barbie a rezistat trecerii timpului (Foto: Shutterstock)

În 2024 însă, păpușa Barbie este produsă într-o gamă largă de culori ale tenului, texturi ale părului, și siluete.

„Barbie era pe vremuri o reflexie singulară a frumuseţii şi mai degrabă unidimensională. Astăzi, există multe Barbie şi avem numeroase perspective ale brandului'', a afirmat vicepreşedinta executivă şi directoarea globală Barbie & Dolls, Lisa McKnight, pentru Reuters. Barbie este disponibilă în nouă tipuri de siluete, 97 de stiluri de coafură și 35 de nuanțe de piele. De asemenea, există păpuşi în scaun cu rotile, cu sindrom Down și altele cu vitiligo.

Dacă am fi continuat să facem mereu aceleaşi lucruri, iar şi iar, Barbie nu ar fi avut succesul pe care îl are azi'', a spus Carlyle Culmone, designerul Barbie Signature.

Păpușile Barbie au reprezentat 250 de profesii de-a lungul anilor. După ce a inspirat trendul Barbiecore și a ajutat mulți renumiți designeri de modă, cum ar fi Karl Lagerfeld, să-și înceapă carierele, păpușa a devenit și un reper în lumea modei. Pe lângă asta, filmul „Barbie”, în regia Gretei Gerwig, cu Margot Robbie şi Ryan Gosling în distribuţie, a avut un succes colosal și a obţinut opt nominalizări la Oscar.

A fost lansată păpușa Barbie Shania Twain

Shania Twain cu păpușa ei Barbie. Martie 2024
Shania Twain, mândră că are propria păpușă Barbie (Foto: X)

Shania Twain (58 de ani) are acum propria păpușă Barbie! Artista, care deține o avere de 400 de milioane de dolari, a spus că este onorată să fie un model pentru fetițele din ziua de astăzi. Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor, au fost lansate noi păpuși Barbie care înfățișează femei celebre, printre care Shania Twain, Viola Davis, Helen Mirren și Kylie Minogue.

Ele fac parte din proiectul Barbie Dream Gap, lansat inițial în 2018. Noul set de păpuși include și alte figuri importante, precum Maira Gomez, din comunitatea indigenă Tatuyo din Brazilia, cineasta mexicană Lila Avilés, comedianta germană Enissa Amani și pe modelul japonez Nicole Fujita.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net