Parada «ciudățeniilor» la Săptămâna Modei de la Paris. Iată tendințele pentru primăvară-vară 2024

Săptămâna Modei de la Paris a început în forță! Cei mai excentrici designeri au la dispoziție o săptămână, în perioada 25 septembrie-3 octombrie, pentru a propune noile lor colecții pentru sezonul de primăvară-vară 2023.

Ținute Săptămâna Modei de la Paris 2023
Rochie de la Weinsanto (stânga) și ținută de la Vaquera (dreapta) (Foto: Profimedia)

Modelele au pășit pe podium în haine care mai de care mai bizare, unele pe care ne este greu să ne gândim că le vom vedea vreodată purtate de cineva pe stradă.  Casa de modă Vaquera a propus piese minimaliste și moderne. Unele dintre manechine au fost mai mult dezbrăcate, în timp ce altele au purtat ținute extrem de voluminoase, confecționate din blană.

O altă ținută neobișnuită de la Vaquera (Foto: Profimedia)
O altă ținută neobișnuită de la Vaquera (Foto: Profimedia)

Pe de altă parte, Weinsanto a uimit cu rochiile sale fanteziste și extravagante, care i-au transpus pe cei prezenți într-o lume de basm. Manechinele îmbrăcate de designerul Pierre Cardin au părut scoase din filmele SF, cu ținute futuriste care au atras toată atenția invitaților.

Pierre Cardin a creat ținute cu inspirație SF (Foto: Profimedia)
Pierre Cardin a creat ținute cu inspirație SF (Foto: Profimedia)

Ce urmează la Săptămâna Modei de la Paris

Primăvara/Vara 2024 se pregătește să fie una dintre cele mai interesante pentru Săptămâna Modei de la Paris. Maison Marni, o marcă italiană, își va face debutul alături de brandul parizian Casablanca. Peter Do, care tocmai și-a lansat prima colecție Helmut Lang la New York, își va aduce eticheta și la Paris.

Desigur, Săptămâna Modei de la Paris nu ar fi la fel fără colecțiile sale haute couture pariziene. Christian Dior, Louis Vuitton și Chanel vor fi în centrul atenției pe parcursul săptămânii; la fel și Chloé, după ce Gabriela Hearst a anunțat că aceasta va fi ultima ei colecție. Balmain, deși colecția sa de 50 de piese a fost furată cu doar câteva zile în urmă, încă plănuiește să apară în acest sezon.

Mențiuni de onoare îi revin lui Issey Miyake, deoarece directorul Satoshi Kondo menține moștenirea designerului la puțin peste un an de la moartea sa. De asemenea, partenerul de viață al lui Vivienne Westwood, Andreas Kronthaler, va încerca să salveze spiritul rebel al regretatei creatoare pentru încă un sezon.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net